Το 2-0 έκαναν το βράδυ της Δευτέρας οι Κόνδορες και άφησαν εκτός οκτάδας της Division 3 την Πόρτο το βράδυ της Δευτέρας και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους Indians για μια θέση στα ημιτελικά !

Ισορροπημένα μπήκαν τα συγκροτήματα στο παρκέ του ΟΑΚΑ ακολουθόντας το ένα το άλλο στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τα τρίποντα των Οικονομούλα και Δημόπουλουενώ οι αντίπαλοι τους ανταπέδωσαν με το ίδιο νόμισμα με τον Ψαλιδόπουλο, για να προηγηθούν με 5-10. Με τη συνέργεια του Κουτσουρή κράτησαν την πρωτοπορία με 12-14 στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Η κατάσταση άλλαξε στη συνέχεια. Οι Κόνδορες με άμυνα από ατσάλι δέχτηκαν μόλις επτά πόντους (Κουτσουρής 5) και μετά τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου έτρεξαν ένα 9-0 χάρη στην επιθετική τους πολυφωνία (Γιαννόπουλος και Οικονομούλας από 4, Δημόπουλος ένα τρίποντο) και προσπέρασαν με 27-21 στη μέση της διαδρομής.

Μετά την ανάπαυλα έδειξαν να κυριαρχούν αποκτώντας διψήφια απόσταση (+13) χάρη στους Γιαννόπουλο και Δημόπουλο. Την διατήρησαν παρά τις ενέργειες του Γκόρου και το τρίποντο του Τοπούζογλου, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 43-32.

Η Πόρτο ωστόσο δεν κατέθεσε τα όπλα. Με πολύ προσπάθεια στην άμυνα κι επιμέρους 4-15 με τα τρίποντα από τους Γκόρο, Τοπούζογλου και Ψαλιδόπουλο ισορρόπησαν ισοφαρίζοντας σε 47-47 ! Στην τελική ευθεία όμως δεν είχαν άλλο καύσιμο, με τους Κόνδορες να είναι ψύχραιμοι . Με σερί 8-0 με τους Γιαννόπουλο, Κατζιλιεράκη και Αναστάσιαδη πανηγύρισαν την πρόκριση με το τελικό 55-47 !

MVP αναδείχθηκε ο Δημήτρης Γιαννόπουλος με double double και 15 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Δημήτρης Κουτσουρής επίσης με double figures και 11 πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ, 5 τελικές πάσες, 1 κλέψιμο , 2 μπλοκ και 6 λάθη.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο Γιώργος Δημόπουλος με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και μια ασιστ.

Που κρίθηκε : Οι νικητές άντεξαν την αντεπίθεση των αντιπάλων τους και με το δυνατό τους φίνις πήραν την πρόκριση !