Οι ΜΓΚ επικράτησαν 64-40 των FBC στον πρώτο τους αγώνα για το Top-16 των playoffs της Division 3. 

Οι τέταρτοι του Group 1 είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για να περάσουν στα προημιτελικά, συνεχίζοντας το νικηφόρα σερί τους. Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη τους και έβδομη στα τελευταία οκτώ ματς. Οι πέμπτοι του Group 2, από την άλλη, βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, καθώς αν δεν νικήσουν στο Game 2 της σειράς θα δουν τη σεζόν τους να ολοκληρώνεται.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, οι ΜΓΚ μπήκαν με φόρα και με τον Μαρκόπουλο να είναι «καυτός» έβαλαν τις βάσεις από πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα, μέτρησε 20 πόντους στα πρώτα 11 λεπτά(!), με τους τυπικά γηπεδούχους να προηγούνται με 28-10. Οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα οι ΜΓΚ να χάσουν τον ρυθμό τους, ενώ κι οι FBC δεν είχαν συνέπεια στην επίθεση. Αυτό αποτυπώθηκε και στο σκορ, καθώς στη δεύτερη περίοδο μπήκαν συνολικά μόλις 15 πόντους. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο -11 (31-19), αλλά με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, είδαν τους αντιπάλους τους να ξεφεύγουν με 42-20 (26’). Οι ΜΓΚ έλεγχαν τον αγώνα, αλλά οι FBC έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν και με σερί 8-0, μείωσαν σε 42-28. Με πρωτοστάτες τους Μαρκόπουλο και Μαρτσάκη, όμως, οι ΜΓΚ «απάντησαν» με επιμέρους 12-2, ξέφυγαν με 54-30 και «κλείδωσαν» το 1-0. 

Player of the Game: Ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο οποίος έβαλε τις βάσεις στο ξεκίνημα, σημειώνοντας τους 20 από τους πρώτους 28 πόντους της ομάδας του. Επίσης, είχε σημαντική παρουσία στο «ξέσπασμα» 12-2, με το οποίο οι ΜΓΚ «κλείδωσαν» τη νίκη, ενώ πέρα από την επίθεση έπαιξε κι εξαιρετική άμυνα. Τελείωσε το ματς με 29 πόντους (10/20 σουτ), 7 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 3 ασίστ και μόλις ένα λάθος σε 34 λεπτά! 

Παίκτης «κλειδί» ο Ραφαήλ Μαρτσάκης, ο οποίος έκανε «αθόρυβη» δουλειά και μαζί με τον Μαρκόπουλο «καθάρισαν» οριστικά το ματς υπέρ της ομάδα τους στην τέταρτη περίοδο. Μέτρησε 8 πόντους, 17 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 ασίστ.

Που κρίθηκε: Πέρα από την παρουσία του Μαρκόπουλου, οι ΜΓΚ έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, μετρώντας 11 κλεψίματα. Παράλληλα, στα κακά σημεία τους δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να γίνουν πραγματικά απειλητικοί. Βέβαια, κι οι FBC δεν ήταν στο καλύτερο επιθετικό βράδυ τους.