Στο πλαίσιο των play off του 3ου Division οι Power Strangers αναμετρήθηκαν με τους New York Bricks για το game 1 της μεταξύ τους σειράς. Το ματς τα είχε όλα. Ωραίες φάσεις, σκληρές άμυνες, μπλοκ, τρίποντα και buzzer beater. 62-50 ήταν το τελικό σκορ με τους Strangers να παίρνουν το 1ο παιχνίδι της σειράς.

 Δυναμικά ξεκίνησαν και οι 2 ομάδες στο 1ο δεκάλεπτο. Το τέμπο ήταν εξ αρχής γρήγορο. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από πληθώρα αιφνιδιασμών. Το επιμέρους σκορ ήταν 15-19 με τους «Νεοϋορκέζους» να δημιουργούν μια διαφορά 4 πόντων υπέρ τους. Για τους Power Strangers 5 πόντους πέτυχε ο Τσαουσλάρης και 3 ο Γκόλιας. Τρία καλάθια έβαλε ο Αβλαμισόπουλος, 5 πόντους ο Πλέτσας Α. και από 4 Θεοδοσίου και Ν. Πλέτσας.

Οι γηπεδούχοι πέρασαν στην αντεπίθεση στην 2η περίοδο. Πάτησαν το πόδι στο γκάζι και εκμηδένισαν την κατά τους διαφορά. Έκλεισαν τους χώρους στην άμυνα και δέχθηκαν 9 πόντους (2 καλάθια ο Μανές και 1 τρίποντο ο Α. Πλέτσας). Στην επίθεση ήταν καλύτεροι σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο πετυχαίνοντας 19 πόντους. 2 καλάθια έβαλε εκ νέου ο Τσαούσλαρης, ενώ Αβλαμισόπουλος, Τσάτσας και Πανοσκάλτης είχαν από 1 τρίποντο έκαστος.

H διαφορά έφτασε τους 12 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο. Οι Power Strangers συνέχισαν να παίζουν εκπληκτικό μπάσκετ διερευνώντας ακόμα περισσότερο την διαφορά.  16-10 ήταν επιμέρους σκορ με τους Bricks να χάνουν σταδιακά έδαφος. Για τους γηπεδούχους 1ος σκόρερ ήταν ο Τσάτσας με 5 πόντους. Λαβδάς και Αρμπελιάς είχαν από 3 πόντους ο καθένας.

Με την διαφορά στους 12 πόντους οι Power Strangers είχαν τον 1ο λόγο στην 4η περίοδο. Οι New York Bricks προσπάθησαν αρκετά, αλλά δεν κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά. Αυτή παρέμεινε στους 12 πόντους με τους Strangers να παίρνουν την νίκη στο game 1 της σειράς. 62-50 ήταν το τελικό σκορ με το δεκάλεπτο να λήγει 12-12. Για τους νικητές 3 καλάθια έβαλε ο Τσαουσλάρης και 4 πόντους ο Πανοσκλάτσης. 2 τρίποντα είχε για τους ηττημένους ο Λιάσκος.

Mvp του αγώνα ήταν ο Ν. Τσαουσλάρης με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ (5-7), 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 26 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ν. Πλέτσας με 5 πόντους, 14 ριμπάουντ (12-2), 3 ασίστ,  κλέψιμο, 1 μπλοκ και 2 λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παράγοντας Χ ήταν ο Σ. Αρμπελιάς με 7 πόντους, 3 ριμπάουντ (3-0), 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 26 λεπτά αγώνα.

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους γηπεδούχους να είναι ελαφρώς καλύτεροι!