Δια χειρός Κωνσταντίνου στο τελικό ο 1ος Π.Σ. !!!

 

Ο δεύτερος ημιτελικός του 1ου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Αττικής για την ΑΕΠΕ, έλαβε χώρα στο All Stars Arena ΟΑΚΑ την Πέμπτη το βράδυ. Στο παρκέ βρέθηκαν ο 1ος εναντίoν του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού. Με το παιχνίδι που παρακολουθήσαμε να είναι ο ορισμός του πάθους της έντασης της δύναμης, όλα αυτά και άλλα τόσα έβγαλαν στο παρκέ οι δύο Σταθμοί για να φτάσουν στη νίκη. Τελικά τα χαμόγελα κατέληξαν στον 1ο Σταθμό που ευτύχησε να έχει έναν Κωνσταντίνου φωτιά στην τελευταία περίοδο και με 15 από τους 26 πόντους του έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον 6ο Π.Σ. να μπαίνει καλύτερα και με τους Ρομπότη να έχει 9 από τους 16 της ομάδας και τον Μανιδάκη να ευστοχεί από τα 6,75 πήγαν την διαφορά στο +10 και το 6-16. Για να έρθει μία μικρή αντίδραση από τον 1ο Π.Σ. και να κόψει την διαφορά στην μέση με τους Τσάμη και τον Πατσίκα για το 11-16 του δεκαλέπτου.  

Η συνέχεια είχε ανατροπή του σκηνικού με τον 1ο Π.Σ. να φέρνει τούμπα το ματς και να παίρνει τα ηνία του αγώνα στο κλείσιμο του ημιχρόνου με 29-27. Ο Κωνσταντίνου από τα 4,5 μέτρα της φιλανθρωπίας έβαλε 8 πόντους και μαζί με τους 7 πόντους του Τσάμη ήρθε αυτή η ανατροπή. Για τον 6ο Π.Σ. οι Κορεντζέλης και Ρομπότης ήταν οι μόνοι που βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι. 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου είδαμε την διαφορά να κυμαίνεται από τους 3 μέχρι τους 8 πόντους διαφοράς για τον 1ο Π.Σ., με διαφορετικό πρωταγωνιστή αυτή την φορά. Ο Πατσίκας ήταν αυτός που με δύο τρίποντα και 10 πόντους κράτησε την ομάδα του μπροστά με 42-39. Για τον 6ο Π.Σ. οι απαντήσεις ήρθαν από την τριάδα Παπανικολάου, Μανιδάκη και Ρομπότη. 

Τα πάντα ήταν ανοιχτά και ο τελικός νικητής θα έβγαινε στο νήμα, οι δύο ομάδες είχαν αρκετούς πρωταγωνιστές, μέχρι το σημείο που ο Κωνσταντίνου αποφάσισε να βάλει τη δικιά του σφραγίδα φαρδιά πλατιά και να καθορίσει τον νικητή του αγώνα στέλνοντας τον 1ο Π.Σ. στον μεγάλο τελικό. Με τρία σερί τρίποντα και συνολικά 15 πόντους στην τελευταία περίοδο έκλεψε την παράσταση πήγε το σκορ στο 59-50 με μόλις 1,5 λεπτό για το τέλος. Ο Ρομπότης δεν ήθελε να δει την ομάδα του εκτός τελικού, έβαλε 2 μεγάλα τρίποντα αλλά ο χρόνος δεν έφτανε. Με αποτέλεσμα τα πανηγύρια στο τέλος του αγώνα να είναι για τον 1ο Π.Σ. .  

MVP της αναμέτρησης, ήταν ο φυσικά ο Κώστας Κωνσταντίνου που τελείωσε το ματς με 26 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε και ένα κλέψιμο, ενώ από τον 6ο Π.Σ. ξεχώρισε ο Ρομπότης με 27 πόντους, 18 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και μία τάπα.

Παίκτης-κλειδί ήταν ο Τσάμης, με 13 πόντους, 1 ασίστ, 15 (9-6) ριμπάουντ, 1 κλέψιμο.

Το ματς κρίθηκε στο κρεσέντο που είχε ο Κωνσταντίνου με 3 σερί τρίποντα στην τέταρτη περίοδο που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς το 1ο Π.Σ.