Για την πρεμιέρα της Atlasleague2 στον Δυτικό όμιλο οι ΑργώΚίνητοι υποδέχτηκαν στο Sala Sport το βράδυ της Πέμπτης την Άρτεμις και μετά από ένα εξαιρετικό σε εξέλιξη αγώνα πήραν το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν με 75-70 !

Ο σουπερστάρ των γηπεδούχων Σοφούλης έδειξε εξαρχής τις προθέσεις του βομβαρδίζοντας το αντίπαλο καλάθι  (18π και 3 ριπές από τα 6.75) παρέα με τον Δομπάρα (5π), με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στο +15. Στην άλλη πλευρά Χατζηbill (6), Μαστορόπουλος & Κωνσταντίνου (από 4 έκαστος) αντέδρασαν μειώνοντας σε 27-17 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Το run 'n' gun συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αρχικά η Άρτεμις έτρεξε ένα 10-0 ισοφαρίζοντας (Κωνσταντίνου 4,Παππάς, Μαστορόπουλος & Ελευθεράκης από 3), με τον Σοφούλη να ξαναπιάνει ...δουλειά  (10π με ακόμα 3 τρίποντα), με συνέπεια οι Αργώ Κίνητοι να διατηρήσουν τα ηνία της αναμέτρησης προηγούμενοι με 41-36 στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα οι τζιαλομπλού με τον Σοφούλη να μην σταματά τα..όργια (13π ) και τον Πουλή (3) να συνεπικουρεί διεύρυναν την απόσταση ως το +13, με τους Χατζηbill (8) & Μαστορόπουλο (7) να την κατεβάζουν σε 61-53 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η Αργώ έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση συντηρώντας διαφορές πέριξ των 10π, με τους Δομπάρα, Γερονικολόπουλο και Ασημακόπουλο να βοηθούν τον Σοφούλη (8). Ωστόσο τα τελευταία λεπτά οι αντίπαλοι τους τα έδωσαν όλα για την ανατροπή, με τους Χατζηbill , Μαστορόπουλο, Κωνσταντίνου (από 5π) με τον Διονυσόπουλο να μειώνει στους 3. Ο Σοφούλης, παρά την κούραση ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, ενώ ο Xατζηbill έχασε την ευκαιρία για την ισοφάριση, με το τελικό 75-70 να χαρακτηρίζεται δίκαιο.

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές επικράτησαν σχεδόν σε όλες της κατηγορίες. Εκτέλεσαν καλύτερα (41-35% δίποντα, 32-27% τρίποντα, 55-41% βολές), πήραν τα ριμπάουντ (53-49), μοίρασαν δύο περισσότερες τελικές πάσες, ενώ έκαναν τον ίδιο αριθμό κλεψιμάτων (από 6) υποπίπτοντας σε δύο παραπάνω λάθη (14-12) κι υστερώντας στα κοψίματα (0-5).

Mvp : Ποιός άλλος από τον αειθαλή Θάνο Σοφούλη (49π,9/26τρ, 6ρ,2ασ & 6 λάθη), που όσο μεγαλώνει γίνεται όλο και καλύτερος ! 

Κλειδί : Ο Στάυρος Δομπάρας με double double (11π, 14ρ,2κλ και 2 λάθη)

Καλύτερος για τους φιλοξενούμενους ο εξίσου "διπλός" και αλάνθαστος ΧάτζηBill (21π,15ρ,3ασ,2κλ & 1 τάπα).

Που κρίθηκε ο αγώνας : Στον έλεγχο του ρυθμού από τους νικητές, που δεν έχασαν σε καμία στιγμή το προβάδισμα και φυσικά στην εξωγήινη εμφάνιση του Σοφούλη