Οι Athenian Warriors «έκλεψαν» στο τέλος με έναν πόντο το ροζ φύλο και την πρόκριση από την αξιόμαχη Σφεντόνα, που έπεσε με το κεφάλι ψηλά! Οι δύο ομάδες έδωσαν μία σκληρή μάχη στο παρκέ του ΟΑΚΑ, ωστόσο αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη με 56-55 ήταν οι Athenian Warriors. Ο Κατσανάκης με δικές του βολές στο τέλος, έβγαλε την ομάδα του από τη δύσκολη θέση.

Η Σφεντόνα αντιμετώπιζε προβλήματα στην επίθεση στο πρώτο μέρος, με τον Μπακαλέξη να προσπαθεί να βρει και να δίνει λύσεις. Λούβαρης και Δημητρακόπουλος ήταν οι πρωταγωνιστές για τους «πολεμιστές», με το δεύτερο μάλιστα να δείχνει το ταλέντο του από το τρίποντο. Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 18-11.

Οι Athenian Warriors ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο δεκάλεπτο, δείχνοντας να θέλουν να χτίσουν προβάδισμα και διαφορά. Έμεινε όρθια ωστόσο η Σφεντόνα, με τον Τσιβίογλου να πετυχαίνει κρίσιμους πόντους και να κρατά την ομάδα του κοντά στο σκορ. Χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές έφυγε το τρίτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ και όλα έδειχναν ότι η τέταρτη περίοδος θα ήταν πιο καθοριστική και καυτή του αγώνα.

Ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης, το σκορ ήταν 51-50 υπέρ των «πολεμιστών». Ο Καζαντζίδης σκόραρε για τους φιλοξενούμενους και έκανε το 51-52. Στα 40 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο, ο Δημητρακόπουλος κερδίζει φάουλ για τους γηπεδούχους και παράλληλα οι διαιτητής «φιλοδωρεί» με μία τεχνική ποινή τη Σφεντόνα. Ο Κατσανάκης ευστοχεί στη βολή της τεχνικής ποινής και κάνει το 52-52, ενώ ο Δημητρακόπουλος πετυχαίνει τη μία στις δύο και γράφει το 53-52.

Ο Κατσανάκης με μία εύστοχη  από τη γραμμή της φιλανθρωπίας 14 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη κάνει το 54-52. Ο Καζαντζίδης αστοχεί στην επόμενη επίθεση για τη Σφεντόνα. Ο Κατσανάκης οδηγείται ξανά στις βολές. Αυτή τη φορά δεν λαθεύει και δίνει προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους «πολεμιστές» (56-52). Ο Δεδεμάδης με τρίποντο έγραψε το τελικό 56-55.

MVP του αγώνα ο Μ. Δημητρακόπουλος με 22 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Παίκτης «κλειδί» ο Κατσανάκης που με δικές του βολές καθάρισε το ματς στο τέλος και είχε συνολικά 11 πόντους στο ενεργητικό του.

Από τους ηττημένους μεγάλη προσπάθεια έκανε ο Τσιβίογλου που τελείωσε με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Το ματς κρίθηκε στο τέλος με τις βολές του Κατσανάκη κυρίως.