Για την πρώτη φάση του Atlasbasket Cup οι Avengers φιλοξένησαν το βράδυ της Κυριακής στο κλειστό του Κορυδαλλού τους Forty Plus και μετά από μία αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση πήραν το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν και συνάμα την πρόκριση.

Οι ομάδες συμβάδιζαν στα πρώτα λεπτά παίζοντας ανταγωνιστικά σε καλό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στο δίδυμο Γκούρα (6π) και Ουσακλίδη (3), ενώ ο Ντεμελής (7π) με τα τρίποντα του κι ο Δροσόπουλος (4) με την αποτελεσματικότητα του κρατούσαν τη μπαγκέτα για τους "Σαραντάρηδες", για το 14-13 της πρώτης περιόδου.

Τπ μπρα ντε φερ συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι με το second unit (Δαγαλάκης 4, Δελημάρκος 3) χτύπησαν στο ζωγραφιστό , ενώ στον αντίποδα σκόραραν σχεδόν όλοι από ένα καλάθι, με τον Γκούρα να ισοφαρίζει  σε 24-24 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα η παρέα του Παπαδημητρίου έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ενώ Γκούρας και Πρισιμιτζάκης (από 5π) τους πήγαν ως το +10. Δαγαλάκης και Δροσόπουλος ωστόσο μείωσαν σε  36-28 στο τριαντάλεπτο.

Στα δέκα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι διατήρησαν το +8 αλλά οι αντίπαλοι τους με το ξέσπασμα των Ντεμελή (10) και Μαστρογιάννη (5) μείωσαν ως το καλάθι (44-42). Εκεί όμως ο "Κάπτεν Αμέρικα" Πρισιμιτζάκης τους πήρε από το χέρι με 10 πόντους και τρία σερί τρίποντα και παρέα με τους Ουσακλίδη (5) & Βουράκη (4) καθάρισαν τη μπουγάδα επικρατώντας δίκαια με 55-45 !

Mvp αναδείχθηκε με double double ο Θοδωρής Πρισιμιτζάκης (17π, 10ρ,3ασ,1κοψ & 4 λάθη). Κλειδί του αγώνα ο Α.Βουράκης (7π,7ρ,3κλ κι ένα λάθος). Για τους Forty Plus καλύτερα έπαιξε ο Θ.Δροσόπουλος (6π,7ρ,1ασ,1κοψ & 3 λάθη).

Η ομαδική στατιστική παρουσιάζει τι είδαμε στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (47-25%) παρά τρίποντα (22-25%) με τις ομάδες να μοιράζονται το ίδιο ποσοστό από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (50%). Ισορροπία υπήρξε στα ριμπάουντ (37-38), τις ασίστ (από 8), τα κλεψίματα (8-7) αλλά και τα λάθη (15-16).

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στο τρομερό φίνις του Πρισιμιτζάκη !