Πιάνοντας καλή απόδοση στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, και χωρίς μεγάλο βάθος στο ρόστερ, οι Halligators επικράτησαν με 61-65 απέναντι στους Basket Hoopers το βράδυ της Δευτέρας στο Sala Sport παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Atlasbasket Cup.

 

Σε τεντωμένο σχοινί κινήθηκε αρχικά το παιχνίδι, με τη μονομαχία δύο σκόρερ να σηματοδοτεί το πρώτο δεκάλεπτο. Από τη μία ο Λάππας (9π) κι από την άλλη ο Δημητρόπουλος (10π) που με τη βοήθεια του Δημάδη (5π) έφεραν ένα πρώτο προβάδισμα για τους "Αλιγάτορες" , με το σκορ να διαμορφώνεται σε 19-20 στη λήξη του.

 

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι με σερί 0-8 αποσπάστηκαν με αιχμή του δόρατος τις τρίποντες βόμβες του Δημητρόπουλου (8π με 2 τρ). Στην αντίπερα όχθη ο Ν.Τσούπρος (5π) για τους Ηoopers έδειξε δραστήριος, όσο κι ο Μεταξάς (4π) για τους αντιπάλους τους που πήραν διψήφια διαφορά (26-36) στου δρόμου τα μισά.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι έφτασαν ως το +12, με τον Μεταξά (7π) πρωταγωνιστή, όμως οι Ρηγανάκος (8π), Βαβουράκης και Καπέτης (από 4π) σήμαναν αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, μειώνοντας σε 44-48 στο τραντάλεπτο.

 
Τα δέκα τελευταία λεπτά ήταν εξόχως ανταγωνιστικά. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο +8 με τον Δημητρόπουλο (7π), ωστόσο οι αντίπαλοι τους δεν τα παράτησαν. Με τον Ρηγανάκο (5π) να αποτελεί μόνιμη απειλή στο ζωγραφιστό και δύο σερί τρίποντα των Λάππα (5π)και Ν.Τσούπρου (3) έφεραν την αναμέτρηση στον πόντο (61-62) ! Ο Μεταξάς(5π) όμως με δύο βολές κι ο Ζερδές με άλλη μία, συνάμα με την καλύτερη διαχείριση των κρίσιμων λεπτομερειών ήταν αυτά που έδωσαν το ροζ φύλλο τους Halligators !

 

Mvp του αγώνα αναδείχθηκε ο Κοσμάς Δημητρόπουλος (26π,2/3τρ,4ρ,4ασ,4κλ & 5 λάθη). Κλειδί του αγώνα ήταν η πολύπλευρη παρουσία του Δημήτρη Μεταξά (16π,6ρ,5ασ,4κλ, 4 λάθη). Προσπάθησε περισσότερο από τους αντιπάλους τους με double double ο αλάνθαστος Χρήστος Ρηγανάκος (15π,10ρ,2ασ,1κλ & 1 κόψιμο).

Η ομαδική στατιστική αποτυπώνει τα συμβάντα εντός των γραμμών δίνοντας ανάγλυφα την εικόνα ενός ντέρμπι. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (26-33%), παρά δίποντα (47.5 - 46.7%) και βολές (71- 44%). Οριακά ήταν τα πράγματα τόσο στα ριμπάουντ (36-35) όσο και στις ασιστ (13-15) αλλά και στ αλάθη (14-13) ενώ έκλεψαν περισσότερες μπάλες (6-13).

Που κρίθηκε το παιχνίδι Στην παράσταση του Δημητρόπουλου αλλά και στον τρόπο που οι νικητές διαχειρίστηκαν την πίεση των αντιπάλων τους στο τέλος.