Οι Heat διαχειρίστηκαν το rotation των 9 παικτών τους όπως ακριβώς ήθελαν και χρειάστηκαν ουσιαστικά ένα δεκάλεπτο (το τρίτο) για να πάρουν διαφορά ασφαλείας από τους Cool Dynamic και να φτάσουν στο 21-0, παραμένοντας ήσυχοι στην κορυφή του Νοτίου ομίλου της League 2, αφήνοντας τους μπλε στο 11-9.

Ο ρυθμός ήταν χαλαρός γενικά στο πρώτο ημίχρονο και τα σουτ άργησαν λίγο να μπουν στα δύο καλάθια (δεκάλεπτο 7-8), με τους Μαυράκη, Γρηγορόπουλο να είναι πιο κινητικοί στο ξεκίνημα για τους Cool και τους Πατρικαρέα, Αγγούρια να ανεβαίνουν στη συνέχεια, ενώ από τους «Χιτ» πήραν πιο πολλές πρωτοβουλίες αρχικά οι Καρατζάς, Αρβανιτάκης (δεν ήταν στα συνήθη ποσοστά του) και οι Τσίτσος, Κοκκαλίδης, Ηλιαδάκης κράτησαν το σκορ στην ισοπαλία μέχρι το ημίχρονο (21-21).

Στο τρίτο δεκάλεπτο άρχισαν τα τρίποντα οι Heat, με Αρβανιτάκη, Ηλιαδάκη, Κοκκαλίδη και Καρατζά να ανεβάζουν τη διαφορά και τους Τάσο Παρασκευόπουλο, Νικολάου, Γιορνταμηλάκη να δίνουν τις βοήθειές τους για το 34-50 του 30ου λεπτού, έχοντας από πλευράς των μπλε τον Χαρμπαλή να δίνει ενέργεια και τους Γρηγορόπουλο, Μπουλούμπαση, Αγγούρια να προσπαθούν να κρατήσουν την ομάδα τους κοντά στο σκορ, όμως οι γηπεδούχοι δεν άφησαν περιθώρια και με το τελικό 44-63 διατηρήθηκαν σε φόρμα ενόψει playoff.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννη Ηλιαδάκης με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ από τους Dynamic ξεχώρισε ο Δημήτρης Αγγούριας με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Παίκτης-κλειδί των νικητών ήταν ο Παναγιώτης Κοκκαλίδης με 10 πόντους (3/4 τρίποντα, 1/2βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο, ο οποίος βοήθησε στο τρίτο δεκάλεπτο να ανέβει η διαφορά.

Το ματς κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι «Χιτ» είπαν να βάλουν μερικά τριποντάκια (επί μέρους 13-29) και να χαλαρώσουν στην τελευταία περίοδο.