Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου περίμεναν οι Elitήριοι (6-13) για να τσεκάρουν το εισητήριο της συμμετοχής τους στα πλέι οφ , καθώς επικράτησαν δύσκολα επί των Kavlanta Hawks (12-7) που κατετάγησαν πέμπτοι. Οι μεν Elitήριοι θα αντιμετωπίσουν τους Oιωνός Celtics , ενώ οι Kavlanta θα βρουν μπροστά τους είτε τους Vip By Ariantique ή τους Red Rock.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρχικά καλύτεροι , καθώς ο Α.Λαδάς (6π) πυροβολούσε από τα 6.75 και οι Χαλίμος και Μανώλης (από 4π) προσφέραν επιθετικά, απέναντι στην επιθετική ...πολυφωνία (σκόραραν πένετε παίκτες από ένα καλάθι) των αντιπάλων τους που δεν βρήκαν ρυθμό, για το 10-18 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να βρέθηκαν στο -13 από το δίδυο Χαλίμου (8) και Γ.Λαδά (7), ωστόσο κάλεσαν time out και αντέδρασαν μετά απ' αυτό ! Ο Ε. Λαμπρόπουλος ηγήθηκε της αντεπίθεσης με 8 πόντος και σκοράροντας άπαντες από ένα καλάθι, μείωσαν σε απόσταση ενός σουτ (30-33) στη μέση της διαδρομής.

Οι Kavlanta διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού μετά την ανάπαυλα. Ο Αραβανής (9π με 3 τρίποντα) πήρε τ' όπλο του, αλλά ακριβωώς το ίδιο έκανε και στην αντίπερα όχθη ο Ε. Λαμπρόπουλος (10π), με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 44-48.

Τα "Γεράκια" έφτασαν στο +9 με τον Γ.Λαδά (9π) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Η παρέα του Κωνσταντινάκου χρειάζοταν ωστόσο τη νίκη για να κατοχυρώσει την παρουσία της στα πλέι-οφ και παίζοντας παθιασμένη άμυνα, με σερί 13-0 με πρωταγωνιστές τους Καρδάση (6π), Ποστόλλι (5π), Ε. Λαμπρόπουλο (4) και Μωυσή (3) προσπέρασε. Στο γκραν κινιόλ που ακολούθησε οι Λαδάδες έβαλαν μπροστά τους Hawks (57-59) αλλά ο Καρδάσης έγινε ο two way player καθώς με το σκορ στο 60-59 , όχι μόνο σκόραρε με προσωπική ενέργεια, αλλά έκλεψε τη μπάλα σφραγίζοντας τη νίκη για τους Elitήριους με 62-59 !

Στα ομαδικά στατιστικά, οι νικητές ήταν καλύτεροι στα δίποντα (64-37%), παρά σε βολές (31-54%) ή τρίποντα (21-27%). Υστέρησαν λίγο στα ριμπάοντ (36-39), μοίρασαν μια παραπάνω τελική πάσα (15-14), έκαναν περισσότερα κλεψίματα (13-10) και υπέπεσαν σε πιο πολλά λάθη (19-15).

MVP αναδείχθηκε ο Λευτέρης Λαμπρόπουλος με 24 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων ο Γιώργος Λαδάς έχοντας 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο αλάνθαστος Βασίλης Ποστόλλι. Είχε 9 πόντους, 17 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ.

Το ματς κρίθηκε στην αντίδραση των νικητών και τις δύο φορές που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, καθώς και στην άμυνα τους τα τελευταία λεπτά