Στο πλαίσιο της τελευταίας στροφής της South Atlas League I οι όγδοοι Ελλάνιοι (6-13) φιλοξένησαν το βράδυ της Κυριακής στο Θ. Πούτος τη δεύτερη Deportivo Faliro (16-3) που πήρε άνετα μια ακόμα νίκη χάρη στο γρήγορο μπάσκετ, περιμένοντας τόσο τον ημιτελικό του Atlas Cup με τους Chavaliers την επόμενη Πέμπτη, όσο και τον Φωκιανό στην πρώτη φάση των playoffs. Οι δε Ελλάνιοι βρίσκουν ως αντίπαλο τους Chavaliers.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εξαρχής εμφανείς τις προθέσεις τους. Με τους Μαρούσο (6), Δήμτσο και Παπαγεωργίου (από 4π) χτύπησαν τόσο στη ρακέτα όσο και στον αιφνιδιασμό, και παρά την προσπάθεια των Ηριώτη (5), Τούτση και Νίκου (από 3π) πήραν διψήφια απόσταση στο πέρας της πρώτης περιόδου (11-21).

Οι Φαληριώτες πυροβολούσαν από τα 6.75 στο δεύτερο δεκάλεπτο,. Κριεκούκης (9π) και Μαρινάκης (6π) πρωτοστάτησαν, καθώς οι αντίπαλοι τους απαντούσαν σχεδόν αποκλειστικά με τον Ηριώτη (9π), με την ψαλίδα να ανοίγει ως το 27-44 στο ημίχρονο.

Δεν άλλαξε το παραμικρό μετά τη διακοπή. Η Depor εμφάνισε τον Καμακάρη (9π) παρέα με τους Τσάβαλο (7) και Μαρινάκη (6), περιόρισε τους "Ελ" σε μόλις 9 πόντους (Ηριώτης 5) και προηγήθηκε με 36-66 στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τις ομάδες να προσδίδουν θέαμα. Καλύτερα απ' όλους το έκανε ο Τούτσης (8π)για τους γηπεδούχους, με τους Μπάτσικα, Ηιρώτη και Κολέγκα (από 4π) να συμπληρώνουν τον καμβά, ενώ οι Φαληριώτες είχαν τη .. γερουσία (Δήμτσος 6, Μαρινάκης 4 και Μαρούσος 3 με τρίποντο) πρώτη και καλύτερη, με το τελικό 60-83 να είναι απόλυτα δίκαιο.

Η στατιστική αναδεικνύει την εικόνα των ομάδων στο γήπεδο. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (δίποντα 39-65%, τρίποντα 28-33%) πλην των βολών (83-55%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (28-40), μοίρασαν παραπάνω ασιστ (16-27), έκλεψαν πιο λίγες μπάλες (5-3) και υπέπεσαν σε περισσότερα λάθη (6-9).

Mvp με double double αναδείχθηκε ο ντελικάτος πύργος Αντώνης Μαρούσος. Είχε 13 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 μπλοκ  και 2 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους ο Λάζαρος Ηριώτης με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Κλειδί : Με double double ο αλάνθαστος Ανέστης Κριεκούκης που κατέγραψε 8 πόντους, 4 ριμπάουντ & 4 ασίστ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Οι νικητές είχαν περισσότερη όρεξη αλλά και ποιότητα και την εμφάνισαν στο παρκέ.