Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της South Atlas League ΙΙ το βράδυ της Κυριακής οι Forty Plus (10-9) αντιμετώπισαν στο κλειστό του Κορυδαλλού τους ισόβαθμους Skylarkers, με τους δεύτερους να παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά και με ηγέτη τον Τσαγγαρά πήραν τόσο το ροζ φύλλο όσο και τη διαφορά από την ήττα του πρώτου γύρου.

Οι ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα την αναμέτρηση, με τυος γηπεδούχους να είναι λίγο πιο ζωηροί με τον ασταμάτητο Μακρή (11π). Οι αντιπάλοι τους απαντούσαν με τους Μπατσιάκο (5) και Τσαγγαρά (3), για το 16-12 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές στην συνέχεια. Με σερί 14-0 με τον απίθανο Τσαγγαρά (12π) και σήμα κατατεθέν την άμυνα (δέχθηκαν μόλις έξι πόντους από τον Κατράνη), ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό προηγούμενοι με 22-28.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά. Οι Skylarkers με αιχμή του δόρατος τους Τσαγγαρά (7), Μπουλουτσίκο και Ασημίδη (από 4π), διεύρυναν την απόσταση παρά την προσπάθεια των Κατράνη (6) και Σωτηρόπουλου (4), ως το 33-43 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία οι "Ουράνιοι" πετούσαν φωτιές ! Μπουλουτσίκος (8) και Ασημίδης (5) ήταν ορεξάτοι, ενώ στην άλλη πλευρά ο Δροσόπουλος (5) δεν ήταν αρκετός , με το τελικό 44-64 να είναι απόλυτα δίκαιο !

Τα στατιστικά αποκρυπτογραφούν το χαρακτήρα της αναμέτρησης. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 27-33%, βολές 52-60%, τρίποντα 6-25%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (44-51), μοίρασαν περισσότερες ασιστ (9-16), έκαναν πιο πολλά κλεψίματα (9-16) και υπέπεσαν στα μισά λάθη (18-9).

Mvp με double double αναδείχθηκε ο Σπύρος Τσαγγαράς έχοντας 26 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 5 κλεψίματα και 3 λάθη. Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο εξίσου "διπλός" Ηλίας Μακρής με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο αλάνθαστος presidente Κώστας Μπουλουτσίκος που κατέγραψε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τους νικητές να πατούν το γκάζι και να μην ξανακοιτούν πίσω.