Για την φάση των 16 του πρώτου Atlas Cup το βράδυ της Πέμπτης συγκρούστηκαν στο Sala Sport οι εως τώρα αήττητοι σε όλες τις τις διοργανώσεις Kleious Warriors και το Risko, με το δεύτερο να ανεβάζει αισθητά ρυθμό μετά το πρώτο ημίχρονο και να παίρνει την πρόκριση για την οκτάδα του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν λίγο καλύτερα στο παρκέ και με αιχμή του δόρατος τους Κυράτση (5), Παπαδάκη (4) και το τρίποντο του Αγγελόπουλου με ένα 8-0 πήγαν στο +5, με τους αντιπάλους τους να ακολουθούν ωστόσο κατά πόδας με τους Βασσάλο (5), Στρατηγαρέα (4) και Φλέγκα (3), για το 19-16 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στη συνέχεια και έφτασαν στο +6 χάρη στην τριπλέτα Μαντακα (7), Βασσάλου και Φλέγκα (από 5π) χτυπώντας από τα 6.75, όμως οι "Πολεμιστές" είχαν τον τελευταίο λόγο πριν το ημίχρονο και με σερί 10-0 με τους Κυράτση (9), Αρχοντάκη και Πιπιλίκα (από 4π) προγήθηκα με 40-36 στη λήξη του.

Οι παίκτες του Χατζηκυριάκου μεταμορφώθηκαν μετά την ανάπαυλα. Ξεκίνησαν με ένα 12-0 , βρήκαν ρυθμό  και με τους Στρατηγαρέα (13π), Βασσάλο (8) και Μαντακα (6) συνάμα με την καλή τους άμυνα όχι μόνο προσπέρασαν, αλλά πήραν και διψήφια διαφορά και παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Κυράτση (11π) στον αντίποδα, τη διατήρησαν στο τριαντάλεπτο (52-66).

Στην τελική ευθεία οι Kleious Warriors ναι μεν ήθελαν αλλά δεν κατόρθωσαν να πλησιάσουν πέραν των 5 πόντων. Ο Αγγελογιαννόπουλος (7π)με τους Παπαδάκη και Αρχοντάκη (από 4) έδωσαν λύσεις όμως το Ρίσκο δεν...ρίσκαρε το παραμικρό. Παρά την αστοχία στο μακρινό σουτ οι Βασσάλος (7) και Θεοδώρου (4) κράτησαν την ομάδα τους σε ήρεμα νερά και πήραν την πρόκριση με το τελικό 70-78.

Η στατιστική αναφορά αποσαφηνίζει τη εικόνα της αναμέτρησης. Οι νικητές σούταραν καλύτερα εντός πεδιάς ( διποντα 46-58%, τρίποντα 23-40%) παρά βολές (73-53%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (37-27), είχαν τις ίδιες ασιστ (από 10), πιο λίγα κλεψίματα (10-9) και λιγότερα λάθη (10-8).

Πολυτιμότερος των νικητών & MVP της αναμέτρησης ο αλάνθαστος Βασίλης Μαντακας με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 4 κλεψίματα. Για τους ηττημένους τους προσπάθησε περισσότερο ο δίχως λάθη Γιώργος Κυράτσης με 28 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 2 κλεψίματα .

Κλειδί του αγώνα, ο Παναγιώτης Στρατηγαρέας έχοντας 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη ενώ πολύ καλή απόδοση είχε κι ο πρώτος σκόρερ Γιάννης Βασσάλος με 23 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 3 λάθη).

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στο τρίτο...διαστημικό δεκάλεπτο των νικητών !