Η Voskonia διπλασίασε τις νίκες της στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», κόντρα στους L.A Slippers και προκρίθηκε στους 4 της Atlas League 2 (Ανατολή), νικώντας εύκολα αυτή τη φορά, με 72-49. Θυμίζουμε το πρώτο παιχνίδι έληξε 61-60.

Οι «ταύροι» ήταν κυρίαρχοι από τα πρώτα λεπτά και επέβαλαν το τέμπο τους. Προηγήθηκαν με 8-2, μετά από καλάθι του Μικράκη και λίγο αργότερα, τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Μανσούρ, έδωσαν το πρώτο διψήφιο προβάδισμα στους γηπεδούχους, με 17-7, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Με σερί 4-0 ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο για τη Voskonia, με τον Λιάκο να στέλνει τη διαφορά στο +14 (7-21), ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης σκόραρε για το 10-25. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, έπρεπε να «ματώσουν» για να πετύχουν καλάθια, καθώς η άμυνα των «ισπανών» ήταν για σεμινάριο. Μοναδικός διακριθής ο Νικολαΐδης, που μάλιστα ήταν και ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε (20-33), προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στους πάγκους του για την ανάπαυλα.

Στο Β΄μέρος, ο Μεσεδάκης προσπάθησε να «βγει μπροστά» για την ομάδα του, έπαιξε καλές άμυνες, σκόραρε τέσσερις πόντους, αλλά ήταν εμφανές πως δεν βρισκόταν στα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής του. Ούτε ο Ραυτογιάννης βρέθηκε σε καλή μέρα και οι «παντόφλες» μάταια προσπάθησαν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Με 3:35 να απομένουν για την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, ο Κωστόπουλος χρεώθηκε με Τεχνική Ποινή για διαμαρτυρία, που ήταν και το πέμπτο ατομικό φάουλ του, με αποτέλεσμα να δει το υπόλοιπο του ματς από τον πάγκο της ομάδας του. Πλέον, διαθέσιμοι παίκτες για τους «ταύρους» ήταν μόλις έξι, αλλά και πάλι οι Slippers δεν έδειξαν δείγματα ανάκαμψης. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το σκορ στο 34-52 και αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα. Με επιμέρους 11-2, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στο +27 (36-63), όμως με ντεμαράζ τριπόντων για τους «αλμπισελέστε», το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 49-72. Η Voskonia προκρίθηκε στους 4 και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού, ανάμεσα σε 3 Kai O Kukoc και Τσακορούκουνες, ενώ οι L.A Slippers θα μας κάνουν παρέα στο Atlas Summer League και θα κοιτάξουν την ενίσχυσή τους ενόψει της νέας σεζόν, όπου θέλουν  να παρουσιαστούν καλύτεροι.

MVP: Ακόμα ένα double-double για τον Νίκο Ταγκούλη, με 16 πόντους και 22 ριμπάουντ. Ο «ψηλός» των «ταύρων» κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες και επιπλέον μοίρασε τρεις ασίστ, ενώ πραγματοποίησε δύο κλεψίματα και μία τάπα.

Παίκτης κλειδί: Εξαιρετικός για ακόμα μία βραδιά ο Ματθαίος Μανσούρ, με 10 πόντους, οχτώ κλεψίματα και τρεις ασίστ.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιώργος Νικολαΐδης με 15 πόντους και έξι ριμπάουντ. 

Που κρίθηκε το ματς: Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι για την αναμέτρηση, με τους Slippers να δείχνουν πως έμειναν από αποθέματα ενέργειας, μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου.