Ξεκίνημα στο Atlasbasket Cup στο κλειστό του Κορυδαλλού το Σαββατόβραδο με τους Legends να φιλοξενούν τους Mpasketikous, με τους τελευταίους να πιάνουν καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, επιτρέποντας τους να πάρουν την πρόκριση με σχετική άνεση στη συνέχεια του θεσμού.

Οι ομάδες ανταγωνίστηκαν στα ίσα καθόλο το πρώτο δεκάλεπτο. Με τους Καλαμπούκα (4),  Σωτηρόπουλο και Δροσόπουλο (από 3) οι γηπεδούχοι παρέμειναν κοντά στο σκορ, όσο στην αντίπερα όχθη οι Βελέντζας, Κουβαράς (από 4), Πουλόπουλος και Γεωργακόπουλος (από 3) αποτέλεσαν τον πολιορκητικό κριό των αντιπάλων τους, για το 12-14 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Οι Mpasketikoi όμως με ένα καθηλωτικό ξέσπασμα, με επιμέρους 5-19 πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, με τον πολυβολητή Πουλόπουλο (11π με 3τρ) και τους Κουβαρά (4), Πολίτη (3) να βοηθούν. Για την παρέα του Οικονόμου, ο Δροσόπουλος (5) ήταν ο πιο δραστήριος, διαμορφώνοντας το 24-36 στου δρόμου τα μισά.

Οι φιλοξενούμενοι μετά την ανάπαυλα έφτασαν ως το +14 χάρη στον Πολίτη (6), ενώ στον αντίποδα συνείσφεραν αρκετοί  (Μητσόγιαννης 3, Οικονόμου, Σαχινίδης, Κοσμάς, Δροσόπουλος από 2)  με τη διαφορά να παραμένει σε διψήφια τιμή (36-46) στο τριαντάλεπτο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι "Θρύλοι" αρχικά  με επιμέρους 9-2 πλησίασαν στο -3 χάρη στη δράση των Σωτηρόπουλου (4) και Οικονόμου (3) βάζοντας φωτιά στον αγώνα. Οι αντίπαλοι τους κάλεσαν σε time out και μετά απ' αυτό ανέλαβε δράση ο ασταμάτητος σε αυτό το σημείο Κουβαράς (9) που οδήγησε την ομάδα του με ασφάλεια ως τη νίκη , με το τελικό 48-59 να είναι συνολικά δίκαιο !

Mvp αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κουβαράς (22π,5ρ,2ασ,1κλ, 3 λάθη. Καθοριστικός και κλειδί του αγώνα ήταν ο αλάνθαστος συμπαραστάτης του Θοδωρής Πουλόπουλος (15π,7ρ,4ασ, 2 κλεψίματα). Πιο παραγωγικός από τους Legends ήταν ο Παναγιώτης Δροσόπουλος (12π,5ρ,2κλ & 1 λάθος).

Στα ομαδικά στατιστικά , οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα ( 27 -39%), είχαν παραπλήσια ποσοστά υστερώντας ελάχιστα σε βολές (75-71%) και τρίποντα (23-22%), κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (33-47), ήταν πιο δημιουργικοί (10-17 ασιστ)κάνοντας λιγότερα κλεψίματα (13-7) και περισσότερα λάθη (15-18).

Που κρίθηκε ο αγώνας : Στην προσωπικότητα του Κουβαρά και την απόδοση του στο τελευταία λεπτά.