Έπεσε η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής της West Atlasleague2 το βράδυ της Δευτέρας στο Sala Sport με τα Μαχίμια υποδεχόμενα τους Avengers. Oι τελευταίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους από τα 6.75 και με τον Βασιλείου να κάνει μεγάλο παιχνίδι κατόρθωσαν να αποδράσουν με το "διπλό" από την έδρα των αντιπάλων τους !

Αρχικά οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις από τους Ζωϊνά (4) και Κατσούρη (3), όμως μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου οι αντίπαλοι τους με 4 διαδοχικές ομοβροντίες έξω από την περίμετρο , με τους Βασιλείου (11π), Βουράκη & Γκούρα (από 5π), πήραν το προβάδισμα με 12-21 στο τέλος της.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι με τον Βασιλείου (ακόμα 6π) έφτασαν στο +10, αλλά οι αντίπαλοι τους μείωσαν κάπως με τους Συρίγο & Λαμπριανίδη (από 5π), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 22-31.

Οι παίκτες του Κρικέλη με επιμέρους 7-2 μίκρυναν την απόσταση μετά την ανάπαυλα, έχοντας μπροστάρη τον Λαμπριανίδη (7π), όμως οι "Εκδικητές" με τους Βασιλείου και Βρεττό, (με 5 πόντους ο καθένας), έδειξαν αντοχή στην πίεση προηγούμενοι με 36-43 στο τριαντάλεπτο..

Με τον Βασιλείου να σημείωνει άλλους έξι πόντους φάνηκε να "καθαρίζουν" στην τελική ευθεία όταν και προηγήθηκαν με +10. Τα Μαχίμια ωστόσο με τον Νερομυλιώτη (9π) και τον Ζωϊνά (4) πάλεψαν για την ανατροπή , φτάνοντας ως το 49-53, αλλά ξέμειναν από καύσιμα, με τους Avengers να διαχειρίζονται καλύτερα τις κρίσιμες λεπτομέρειες φτάνοντας στο πρώτο ροζ φύλλο στην κούρσα του πρωταθλήματος με το δίκαιο τελικό 49-55.

Η ομαδική στατιστική είναι γλαφυρή για το τι είδαμε εντός του γηπέδου. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (28-31% δίποντα, 18-28% τρίποντα) πλήν των βολών (72-64%). Πήραν τα ριμπάουντ (43-49), μοίρασαν δύο παραπάνω τελικές πάσες (10-12), έκλεψαν περισσότερες μπάλες (5-8) και υπέπεσαν σε ένα παραπάνω λάθος (11-12).

Mvp : Ο .. άπιαστος φοργουορντ Fatjon Βασιλείου με double double (28π,14ρ,2ασ,2κλ και 3 λάθη).

Κλειδί : Ο αλάνθαστος Βρεττός Βρεττός (5π,6ρ,1ασ,1κλ).

Καλύτερος για τα Μαμίχια ο εξίσου "διπλός"Manero, κατά κόσμο Μάνος Νερομυλιώτης, με 11 πόντους, 10 ριμπ., 1 κλ, 2 τάπες και 1 λαθάκι.

Που κρίθηκε ο αγώνας : Στις καλύτερες επιθετικές επιλογές , αλλά και την μεγάλη απόδοση του Βασιλείου από την πλευρά των νικητών.