Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνει κανείς πως τα Μαχίμια πρέπει να "δαγκώνουν" αγωνιστικά. Την Δευτέρα λοιπόν στο Sala Sport υποδέχτηκαν τους Cool Dynamic για την πρώτη φάση του Atlasbasket Cup και παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατάφεραν μέσα από αυτή να υποτάξουν τους αντιπάλους μην αφήνοντας περιθώρια αντιδράσεων στο δεύτερο ημίχρονο.

Αρχικά βέβαια οι ομα΄δες ισορροπούσαν , καθώς ένεκα της αγωνιστικής πρεμιέρας άργησαν να βρουν ρυθμό. Ο Κατσούρης (5π) ήταν ο πλέον δραστήριος για τους γηπεδούχους ενώ στην αντίπερα όχθη τα τρίποντα των Ατσώνιου & Αποστόλου συνετέλεσαν στο 10-8 της πρώτης περιόδου.

Το μπρα ντε φερ συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο.  Ταχυνάκος με 9π και Συρίγος με άλλους 5 καθοδηγούσαν τα Μαχίμιa. Oι Cool βρήκαν από ένα καλάθι από τους Κωστίδη, Τριπολίτη, Κόλλια και Πατρικαρέα, ωστόσο οι αντίπαλοι τους με επιμέρους 8-2 έφτασαν στο +9 (25-16) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα η κατάσταση άλλαξε άρδην. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν μόλις ένα καλάθι με τον Κόλλια, για να ακολουθήσει η απάντηση με ένα 9-0 από τον bomber Ταχυνάκο (8) που έφερε τους παίκτες του Κρικέλη σε διψήφια διαφορά (34-18) στο τριαντάλεπτο.

Οι "άσπροι" μην έχοντας να χάσουν κάτι επιχείρησαν να ανατρέψουν το σκηνικό με σερί 7-0 με τον Χάρμπαλη (4). Ωστόσο η επιστροφή στο παρκέ του Ταχυνάκου (8π) έβαλε τελος σε αυτήν την προσπάθεια , με τον Κατσούρη (3) να δίνει στο τέλος τη μέγιστη διαφορά (47-29) και την καθόλα δίκαιη πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Mvp αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ταχυνάκος (25π, 4/6τρ, 2ρ, 2ασ και 3 λάθη). Κλειδί του αγώνα με την παρουσία του κάτω από τα καλάθια ήταν ο "Μανέρο" Μάνος Νερομυλιώτης (6π,12ρ,1ασ,4κλ,3κοψ κα 3 λάθη). Πάλεψε περισσότερο για τους Cool Dynamic o Λεωνίδας Κόλλιας (6π,8ρ,3κλ & 3 λάθη).

Οι νικητές επικράτησαν σχέδον σε κάθε στατιστική κατηγορία. Εκτέλεσαν καλύτερα (30-22% δίποντα, 30-15% τρίποντα, 5--45% βολές) μάζεψαν τα ριμπάουντ (45-31), μοίρασαν διπλάσιες τελικές πάσες (10-5), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (15-12) με τις ομάδες να υποπίπτουν στον ίδιο αριθμό λαθών.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση : Στις αμυντικές επιδόσεις των Μαχιμιών ιδιαίτερα μετά το πρώτο μισό.