Την Πέμπτη το βράδυ άνοιξε η δεύτερη αγωνιστική της West Atlasleague1 με τους Miami Heak να υποδέχονται στο Sala Sport τους Elitήριους, με τους τελευταίους να γεύονται τη χαρά της πρώτης νίκης μετά από σαραντάλεπτη μάχη !

Αρχικά οι γηπεδούχοι με τους Γ.Δημητρόπουλο & Γεωργιάδη (από 5π) έδειξαν πιο φρέσκοι , προηγούμενοι με 9-0 και παρά την αντίδραση του Λαμπρόπουλου (5π) προπορεύτηκαν με 13-7 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Miami ξέφυγαν στο +10 (Γεωργιάδης και Λαδιάς από 3π), με τους αντιπάλους τους να καλούν σε time out. Οι Φ.Πατωνίδης , Λαμπρόπουλος (από 4π) και Ξενόφος (3) έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, ενώ με καλάθι του Λαμπρόπουλου στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 21-23.

Η τρίτη περιόδος είχε δύο όψεις. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι με τον Αθ.Πατωνίδη (6) πήραν διαφορά επτά πόντων, όμως ο Λαδιάς (10π) το πήρ πάνω του  ανατρέποντας την κατάσταση, με συνέπεια το 36-34 στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν αυτό που λέμε ...αίμα και άμμος. Ο Βέλλης ισοφάρισε με τρίποντο για το συγκρότημα του Κωνσταντινάκου, με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο - πόντο. Ο Ι.Δημητρόπουλος  με δυό τρίποντες βόμβες (6π) κρατούσε τους Miami οριακά μπροστά, αλλά τόσο ο Λαμπρόπουλος (9π) όσο κι ο Ζελμάνοβιτς (4π) ήταν καταλυτικοί, και με σερί 7-0 στο τέλος οι Elitήριοι πήραν το πρώτο ροζ φύλλο με το τελικό 48-52 !

Τα ομαδικά στατιστικά καταμαρτυρούν το ντέρμπι που είδαμε. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (30-45%) και βολές (38-57%), παρά τρίποντα (19.4-19%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (38-49), υστερόντας σε ασιστ (6-4), κλεψίματα (10-4), και λάθη (10-24)

Mvp : Ο εκρηκτικός Λευτέρης Λαμπρόπουλος (18π,6ρ,2ασ,2κλ και 4 λάθη).

Κλειδί : Με double double o Θάνος Πατωνίδης (11π,14ρ,2ασ & 7 λάθη).

Πολυτιμότερος για τους Heak ο Γιώργος Λαδιάς (15π,9ρ,2ασ,4κλ & 2 λάθη).

Που κρίθηκε ο αγώνας : Στις περισσότερες ανάσες που είχαν οι νικητές που τους επέτρεψαν να πιέσουν στην άμυνα και να βρουν σωστές επιλογές στο τελευταίο δεκάλεπτο .