Για τη φάση των 32 του Atlascup το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ ο Οιωνός Celtics αντιμετώπισε τους Kavlanta Hawks και παίζοντας εξαιρετικά για 30 λεπτά , παρά το μέτριο φίνις, πήρε την πρόκριση για τους 16.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι τρέχοντας αδιάκοπα μετά τα πρώτα λεπτά. Με δράστες τους Α.Ζαφειρόπουλο (10π), Χατζημωράκη (6), Μπατζάκα (5) και Ν.Ζαφειρόπουλο (4) επέβαλλαν το ρυθμό τους και με σερί 7-0 αποσπάστηκαν παρά την αντίδραση των Γ.Λαδά (6), Αραβανή, Α.Λαδά & Παπαρίζου (από 3 έκαστος), για το 26-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

Πήραν διψήφια διαφορά στη συνέχεια με τον ασταμάτητο Χατζημωράκη (12 πόντοι) που είχε τη βοήθεια του Μπατζάκα (5π). Τα Γεράκια βρήκαν σκορ από τους Αραβανή και Παπαρίζο (από 5π) ωστόσο αυτοί δεν ήταν αρκετοί, με το ημίχρονο να βρίσκει τους "Κέλτες" μπροστά με 46-34.

Οι παίκτες του Ρενιέρη πάτησαν κι άλλο το γκάζι στην επανάληψη. Ο Χατζημωράκης εκτελούσε στο ίδιο τέμπο (9π) παρέα με τους Α.Ζαφειρόπουλο και Μπατζάκα (από 4π) φτάνοντας ως το +19, ενώ στην αντίπερα όχθη Γ.Λαδάς (6) και Μανώλης (4) ήταν οι πλέον δραστήριοι επιθετικά, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 67-50 στην τρίτη περίοδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα ήρθαν τούμπα. Η παρέα του Μητσάνη με τους Κλάρα (7), Παπαρίζο (5) και Γ.Λαδά (4), σκάρωσε ένα επιμέρους 20-3 και ισοφάρισε, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή καθώς ο Οιωνός όντας ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών (μόνο απο κει σκόραρε) επικράτησε στο νήμα, με 74-70 διατηρώντας το αήττητο σε πρωτάθλημα και κύπελλο !

Η στατιστική αναφορά αποκρυσταλλώνει τα τεκταινόμενα της αναμέτρησης. Οι νικητές σούταραν καλύτερα τρίποντα (47-33%), παρά δίποντα (42-44%) και βολές (61-80%). Πήραν τα ριμπάουντ (40-32), ήταν λιγότερο δημιουργικοί (15-17 ασιστ), είχαν ένα λιγότερο κλέψιμο (10-11) και ένα παραπάνω λάθος (12-11).

Πολυτιμότερος των νικητών & MVP της αναμέτρησης o Τάσος Χατζημωράκης που είχε 30 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 κοψίματα και 1 λάθος. Για τους ηττημένους προσπάθησε περισσότερο ο Γιάννης Παπαρίζος με  16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Τον ακολούθησε σε απόδοση με γεμάτη στατιστική στα όρια του triple double το κλειδί του αγώνα, ο Αλέξανδρος Μπατζάκας με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Οι νικητές άντεξαν στην πίεση των αντιπάλων τους και ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών στο τέλος.