Βράδυ Πέμπτης στο Sala Sport όπου για την πρώτη φάση του Atlas Cup αναμετρήθηκαν οι Primero De Mayo με τους πρωτοεμφανιζόμενους στη διοργάνωση Kleious Warriors , με τους τελευταίους παρότι με μόλις 7 διαθέσιμους έδειξαν τρεξίματα και μπόλικη διάθεση , πετυχαίνοντας τη νίκη - πρόκριση δίχως να κινδυνέψουν ουσιαστικά σε κανένα σημείο.

Ισορροπημένη αρχή και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν με τους Ζερβόπουλο (3), Πάνου, Χονδρομάρα και Λεωνάκη, ενώ στην άλλη πλευρά ο Αρτινός (8π με δύο βόμβες τριών πόντων) ήταν αυτός που κράταγε την μπαγκέτα  με συνέπεια οι Kleious Warriors να προηγηθούν με 9-15 στην πρώτη περίοδο.

Οι φιλοξενούμενοι , εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους από τα 6.75 ανέβασαν τη διαφορά, χάρη στους Φώτογλου (6), Παπαδάκη (5) και Ασημακόπουλο (4). Στον αντίποδα συνέβαλαν πολλοί στο σκοράρισμα (Διονυσόπουλος 3, Σιδέρης - Κατσιάδας - Ζερβόπουλος - Πάνου  - Λεωνάκης από 2), για να φτάσουμε στη μέση της διαδρομής με το σκορ στο 22-32.

Δεν άλλαξε κάτι μετά την ανάπαυλα. Οι Χολαργιώτες με τους Παπαδάκη & Τσαπάκη (από 4π) να δεσπόζουν και τον Φώτογλου (3) να εκτελεί έφτασαν ως το +15. Ο Ζερβόπουλος (5) αντέδρασε, αλλά δεν ήταν αρκετός, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 33-45.

Στην τελική ευθεία η παρέα του Θεοδωράτου διαχειρίστηκε την κατάσταση με τα μακρινά σουτ. Ο Ασημακόπουλος (6) ήταν εκείνος που κρατούσε τους αντιπάλους του σε απόσταση, καθώς οι Primero de Mayo ναι μεν ήθελαν (Ρέντζος 4, Λεωνάκης 3)αλλά ουσιαστικά δεν απείλησαν τους "κυανοκίτρινους" που πήραν το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς δίκαια με το τελικό 46-54 !

Καλύτερος των νικητών & MVP της αναμέτρησης o Ανέστης Φώτογλου (9π, 10ρ,2ασ,1κλ και 3 λάθη) . Τον ακολούθησε σε απόδοση το “πολυεργαλείο"  και κλειδί του αγώνα Γιάννης Παπαδάκης (11π, 9ρ,4ασ, 2κλ και 3 λάθη). Για τους αντιπάλους τους ξεχώρισε ο Γιάννης Ζερβόπουλος (12π,2ρ,2ασ,1κλ, 1κοψ & 5 λάθη).

Η στατιστική αναπαράγει  ότι είδαμε στο παρκέ. Οι νικητές δεν εκτέλεσαν καλύτερα  στα δίποντα (39-31%) , αλλά τα πήγαν καλύτερα στο μακρινό σουτ (6-25% τρίποντα) ενώ ισορροπία υπήρξε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (από 75%). Παρομοίως και στη συλλογή των “σκουπιδιών” (από 41-40 ριμπάουντ) ενώ είχαν καλύτερη δημιουργία (7-11 ασιστ) ενώ έκαναν περισσότερα κλεψίματα (10-12) και ένα λιγότερο λάθος (17-16).


Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στη διαφορά ενέργειας και ταχύτητας των νικητών.