Με 48-38 οι People Café πήραν τη νίκη από τους LA Slippers και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Σε ένα ματς που κυριάρχησαν οι άμυνες, οι People Cafe ήταν πιο φρέσκοι στο τέταρτο δεκάλεπτο, έτρεξαν στο γήπεδο και πήραν το ροζ φύλλο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ. Ξεκίνησαν πιο δυνατά οι LA Slippers με το Νικολαΐδη να προεξέχει στην επίθεση. Οι People Café βρήκαν απαντήσεις με Μυλωνά και Δεληγιάννη και η πρώτη περίοδος έληξε με 10-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν η σειρά των People Café να αναλάβουν τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Μυλωνάς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους People Café και βρήκε συμπαράσταση στην επίθεση και από τον Μαρούλη. Παρ’ όλα αυτά οι LA Slippers ξανά με τον Νικολαΐδη να αναλαμβάνει δράση δεν τους άφησαν να χτίσουν διαφορά. Μάζεψαν το ματς και προσπέρασαν με 21-23 για το τέλος του ημιχρόνου.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου δεκαλέπτου. Οι LA Slippers μία μικρή διαφορά της τάξης των πέντε πόντων (31-36) με τους Μεσεδάκη, Δούσκα και Νικολαΐδη να παίρνουν την ευθύνη στην επίθεση. Οι People Café επέστρεψαν μετά από τάιμ άουτ με πίεση σε όλο το γήπεδο, έτρεξαν, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και μείωσαν σε 35-36.

Στην τέταρτη περίοδο οι People Café μπήκαν με φόρα στο παρκέ. Μυλωνάς και Κατσιάδας έδωσαν λύσεις στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια κόπωσης και ο Νικολαΐδης δεν μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Οι γηπεδούχοι χτύπησαν στον αιφνιδιασμό και άρχισαν να χτίζουν διαφορά, που τους οδήγησε τελικά στη νίκη και στην πρόκριση.

Ο Α. Μυλωνάς ξεχώρισε για τις ικανότητες του στο σκοράρισμα και ήταν ο MVP του αγώνα με 20 πόντους, 11 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και πέντε κλεψίματα.

Ο Α. Μαρούλης ήταν ο παίκτης «κλειδί», καθώς μπορεί να σκόραρε μόλις τέσσερις πόντους, αλλά έκανε άλλες σημαντικές δουλειές στο παρκέ, μαζεύοντας 10 ριμπάουντ, έχοντας έξι ασίστ και τρία κλεψίματα.

Νικολαΐδης και Δούσκας ήταν το δίδυμο που διακρίθηκε από τους ηττημένους.

Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να «χτυπούν» στον αιφνιδιασμό και να κάνουν ένα επιμέρους 13-2.