Την 21η αγωνιστική της West Atlas League ΙΙ περίμεναν οι Primero De Mayo για να πετύχουν την πρώτη νίκη στο παρκέ, το βράδυ της Πέμπτης όταν και υποδέχτηκαν τους Anarxous Pistols (10-9) και αποδίδοντας εξαιρετικά μετά τα πρώτα δέκα λεπτά πανηγύρισαν με την ψυχή τους !

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις με τους Τύρο (5), Δρακόπουλο, Λαυκίδη (από 4π) και τα τρίποντα των Κουμπούρου και Δημητράκη έφτασαν σε διψήφια διαφορά. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο χάρη στα τρίποντα του Ρουσουνέλου (6π) και την ενέργεια του Χονδρομάρα μείωσαν σε 13-19 στο πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στη συνέχεια. Οι Καλογερόπουλος (7) και Ζερβόπουλος (5) ήταν εύστοχοι, ο Χονδρομάρας (4) σε κάθε ευκαιρία έτρεχε στον αιφνιδιασμό και ο Πάνου (4) κουμάνταρε καλά από τη θέση του point guard. Mε επιμέρους 13-5 όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά και προσπέρασαν και απρά την προσπάθεια των Τύρου και Δρακόπουλου (από 4π) προηγήθηκαν με  34-29 στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα ποιός είδε τον Ζερβόπουλο και δεν φοβήθηκε. Με σερί 14-0 και δέκα προσωπικούς του πόντους οι Primero βρέθηκαν στο +17. Οι Anarxoi κάλεσαν σε time out και αντέδρασαν βάζοντας τη μπάλα στο ζωγραφιστό με τους Λαυκίδη (4) και Τύρο (3π) μικραίνοντας την απόσταση ως το 50-42 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία είδαμε ματσάρα. Τα Πιστόλια με επιμέρους 1-10 με τους Τσακίρη (4) και Δημητράκη (5) έπιασαν τους "Μάηδες" και προηγήθηκαν με 51-52. Ωστόσο οι αντίπαλοι τους έχοντας πιστέψει στους εαυτούς τους και παρά τα προβλήματα με φάουλ ανταπεξήλθαν των δυσκολιών. Ο Πάνου (6) ηγήθηκε επιθετικά και οι Χονδρομάρας και Ζερβόπουλος (από 3) έβαλαν το λιθαράκι τους , και πάρα τη μεγάλη προσπάθεια του Λαυκίδη (7π) οι Primero De Mayo κατέκτησαν δίκαια το ροζ φύλλο με το τελικό 63-59 !

Στα στατιστικά, οι νικητές σούταραν καλύτερα (δίποντα 46-36%, τρίποντα 20-13%,  βολές 61-48%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (36-57), μοίρασαν πιο πολλές τελικές πάσες (14-12), είχαν παραπάνω κλεψίματα (7-5) και ήταν πιο προσεκτικοί (9-15 λάθη).

Mvp :  Ο δίχως λάθη Γιάννης Ζερβόπουλος με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι ένα κλέψιμο. Πιο αποδοτικός για τους ηττημένους ο αλάνθαστος Πολυχρόνης Λαυκίδης με double double και 16 πόντους, 19 ριμπάουντ και 2 ασιστ.

Κλειδί του αγώνα : Επίσης χωρίς λάθη ο Γιάννης Καλογερόπουλος με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασιστ κι ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε ο αγώνας :  Η θέληση των νικητών και η απόδοση τους στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, σε ένα παιχνίδι άγριας ομορφιάς.