Για την πρώτη φάση του Atlasbasket Cup οι Rainbow αντιμετώπισαν το βράδυ της Κυριακής στον Κορυδαλλό τα Σαπάκια και παίζοντας σε ξέφρενο ρυθμό πήραν με άνεση την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Οι γηπεδούχοι καθόρισαν εξαρχής τους όρους της αναμέτρησης όταν και με επιμέρους 18-2 έτρεξαν το γήπεδο, με τους Ακρίβο (15) & Ράνη (8) να πρταγωνιστούν . Οι αντίπαλοι τους σκόραραν με τους Λαδά  & Βαταλίδη (από 3) για το 29 - 8 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια. Οι παίκτες του Παπαδήμα διατήρησαν το ίδιο up tempo με τους Ακρίβο (6), Λίππα (5) και Μανιαδάκη (4) διερύνοντας περαιτέρω τη διαφορά και προσφέροντας μπόλικο θέαμα. Για τα Σαπάκια Βαταλίδης και Μαρμαροκόπος (από ένα καλάθι) ήταν οι μόνοι που βρήκαν στόχο , με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τον δείκτη του σκορ στο 51-12..

Μετά την ανάπαυλα το "Ουράνιο Τόξο" δοκίμασε σχήματα παίζοντας πάντα με ταχύτητα. Γεωργιάδης (6), Ακρίβος (5) και Μανιαδάκης (4) ήταν οι ποιο δραστήριοι, ενώ από την άλλη πλευρά Λαδάς (8π) , Βαταλίδης (3) & Βάθης (2) πρόσφεραν τις δικές τους πινελιές. Σκορ τρίτης περιόδου 69-25.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι ομάδες έπαιξαν τελείως ελεύθερο μπάσκετ προσπαθώντας να βγάλουν ωραίες φάσεις μέσα από καλές συνεργασίες. Για τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Ράνης (6) & Αργυρόπουλος (4) ενώ στην αντίπερα όχθη Βαταλίδης (4) , Παύλου και Βάθης (από ένα καλάθι) συνέβαλαν  στο απόλυτα δίκαιο 81-33 !

Η ομαδική στατιστική αντικατοπτρίζει τα τεκταινόμενα στο παρκέ. Οι νικητές σούταραν καλύτερα ( 66-21% δίποντα, 27-14% τρίποντα 14-31%) πλην των βολών (58-60%). Σχετική ισορροπία είχαμε στα ριμπάουντ (39-37), ενώ η διαφορά των ομάδων στη δημιουργία (22-3 ασίστ), στα κλεψίματα (15-2) αλλά και τα λάθη (3-19) είναι χαρακτηριστική.

 Mvp του αγώνα αναδείχθηκε ο αλάνθαστος Αριστείδης Ακρίβος (26π,7ρ,3ασ,3 κλεψίματα). Συνοδοιπόρος του και κλειδί του αγώνα ήταν ο εξίσου δίχως λάθος Μανώλης Ράνης (14π,9ρ,5ασ). Καλύτερος των αντιπάλων τους ο Γιώργος Λαδάς (11π,4ρ & 5 λάθη).

Που κρίθηκε η αναμέτρηση : Στο εκκωφαντικό ξεκίνημα, τον ρυθμό και τη χημεία των Rainbow !