Για την πρεμιέρα του Atlascup οι Salatoi υποδέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης τους Old Boys και μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο μέρος επιτάχυναν και δεν κοίταξαν πίσω ποτέ, φτάνοντας με σχετική άνεση στην πρόκριση .

Οι ομάδες συμβάδισαν αρχικά, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πιο δραστήριοι προηγούμενοι με 5-9 χάρη στον Τσατσάνη (5). Οι αντίπαλοι τους ωστόσο βρήκαν λύσεις μέσα από την καλή άμυνα και την περιφέρεια. Με σερί 9-0 χάρη στους Γκούβα (4) και τον σεληνιασμένο Χριστοδούλου (9π με τρομερό buzzer beater) προσπέρασαν με 14-9 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια ..έσφιξαν τα γάλατα. Οι ομάδες έδωσαν βάρος στα μετόπισθεν, και παρότι οι γηπεδούχοι χάρη στον Φασούλα (5) βρέθηκαν στο +6, τα "παλιόπαιδα" αντέδρασαν με τους Νίκο & Σπύρο Νινιό (από 3π) φτάνοντας πρώτοι στο νήμα με 19-20 στου δρόμου τα μισά.

Στην επανάληψη οι Salatoi μπήκαν αποφασισμένοι. Με πολλή ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ καθήλωσαν τους αντιπάλους τους, αρχικά με σερί 12-0 και με πρωταγωνιστές τους Κατσαμπή (6), Κριμήτσο (5), Κρεμαστά & Λυσικάτο (από 4π) έκαναν ένα δεκάλεπτο παρόμοιο με αυτό της Γερμανίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ στον αγώνα με την Εθνική μας ομάδα, με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται με 40-23.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι έχοντας ήδη βάλει υποθήκη , συντήρησαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τη διαφορά, καθώς Λυσικάτος και Κρεμαστάς (από 4π) ήταν ορεξάτοι. Στην αντίπερα όχθη Τσατσάνης (7) και Δημητρούλης (4) έδωσαν τις μάχες τους, με το τελικό 55-38 να είναι συνολικά δίκαιο!

Καλύτερος των νικητών MVP της αναμέτρησης o αλάνθαστος Δημήτρης Χριστοδούλου (7π,7ρ,6ασ,3κλ & 1 λάθος) . Τον ακολούθησε σε απόδοση όντας κλειδί της αναμέτρησης ο πύργος Αργύρης Φασούλας (8π,11ρ ,3ασ,1κλ, 2κοψ & 4 λάθη). Για τους αντιπάλους τους ξεχώρισε ο αλάνθαστος Θοδωρής Δημητρούλης (8π, 12ρ,1ασ,1κλ).

Η στατιστική αποτυπώνει τα συμβάντα εντός των γραμμών. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (45-31%) , ελαφρά χειρότερα τρίποντα (14-16%), & βολές (33-50%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (38-33), είχαν καλύτερη δημιουργία (16-6 ασιστ), ενώ έκαναν παραπάνω κλεψίματα (10-4), έχοντας ένα λιγότερο λάθος (11-12) και από δύο κοψίματα .


Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στο τρίτο δεκάλεπτο που οι νικητές έσφιξαν την άμυνα τους κι άνοιξαν το γήπεδο.