Για την πρώτη φάση του Atlasbasket Cup οι Soupa Stars υποδέχθηκαν στο κλειστό του Κορυδαλλού το βράδυ της Κυριακής τους πρωτοεμφανιζόμενους Ελλάνιους και μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο μισό, πάτησαν το γκάζι και δεν ξανακοίταξαν πίσω , χάρη στην καλή τους χημεία και την περιφερειακή τους ευστοχία.

Οι ομάδες βάδισαν πλάι πλάι στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ο Ζαντιώτης (8π) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων (Ράφτης, Νικολαϊδης, Γραμματικόπουλος και Πατσαβός τα υπόλοιπα καλάθια) ενώ Μπαρμπερίδης (3) μαζί με τους Χουλιάρα, Τσουράπη, Γλαράκη και Βερεντζιώτη σκόραραν στην άλλη πλευρά, με τα "Αστέρια" να ξεφεύγουν με 18-11 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ισορρόπησε η κατάσταση καθώς οι φιλοξενούμενοι με ομαδικό παιχνίδι στην επίθεση (Βερεντζιώτης & Τσατόβ από 3 κι οι υπόλοιποι από ένα καλάθι) και με έμφαση στα μετόπισθεν περιόρισαν τους αντιπάλους τους με τον Πατσαβό (6) να είανι η μοναδική σταθερή απειλή για το καλάθι τους. Αποτέλεσμα ημιχρόνου 26-25.

Μετά την ανάπαυλα, η παρεά του Νικολαϊδη έκανε απίθανα πράγματα. Με αιχμή του δόρατος τον σχεδόν άχαστο Λούπαση (15π) και τους Ζαντιώτη (6) & Ράφτη (3) να σιγοντάρουν έτρεξαν αρχικά ένα 12-0.  Ο Βερεντζιώτης με 4π προσπάθησε για το καλύτερο ωστόσο η διαφορά έφτασε στο +19 (50-31) στο πέρας του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελική ευθεία οι "Σούπες" συντήρησαν την απόσταση που τους χώριζε από τους Ελλάνιους δίχως ιδιαίτερη δυσκολία , καθώς οι ομάδες κατέβασαν ταχύτητα. Γραμματικόπουλος (3), Πατσαβός (2) & Καραγιάννης (1) βρήκαν στόχο ενώ στον αντίποδα, Χουλιάρας, Τσουράπης (3π) και Σωμαράκης, Βερεντζιώτης (από 2) διαμόρφωσαν το τελικό 56 - 41!

Mvp αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ζαντιώτης (16π,4ρ,3ασ & 3 λάθη).  Κλειδί του αγώνα ήταν ο Γιώργος Λούπασης (15π, 5/9 τρ, 2ρ,1ασ,2 λάθη). Για τους Ελλάνιους προσπάθησε περισσότερο ο Γιάννης Χουλιάρας (7π, 14ρ,2ασ,1κλ κι ένα λάθος).

Οι νικητές  εκτέλεσαν καλύτερα (44-21% δίποντα, 26-21% τρίποντα) πλην του βολών (50-62%). Υστέρησαν λίγο στη συλλογή "σκουπιδιών" (40-44 ριμπάουντ) και τη  δημιουργία (8-13 ασιστ), έκαναν ένα παραπάνω κλέψιμο (7-6) και ένα λιγότερο λάθος (14-15).

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στο μαγικό τρίτο δεκάλεπτο του Λούπαση που με τα 5/6 τρίποντα "τελείωσε" τις ελπίδες των αντιπάλων του για κάτι καλό.