Την κορυφή του Ολύμπου κατέκτησε ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός το Σαββατόβραδο στην Καισαριανή στο κλείσιμο της αυλαίας του πρώτου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης της ΑΕΠΕ, όταν και επικράτησε του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού στον μεγάλο τελικό με double score χάρη στην καταλυτική υπεροχή του στο ζωγραφιστό, μπροστά στην καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε το κοινό των συναδέλφων τους !

Η αρχή είναι το ημίσυ του παντός όπως λέγεται κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο ξεκίνημα του τελικού.  Ο 1ος Π.Σ. μπήκε δυνατά στο παρκέ κτυπώντας εκεί που πλεονεκτούσε, εντός της ρακέτας , με τους Ρούφα (4) και Τσάμη (3) να δίνουν τον τόνο, ενώ Κωνσταντίνου και Πατσίκας πέτυχαν από 2 πόντους φέρνοντας τους στο +10. Οι αντίπαλοι τους αντέδρασαν με τους Μπαράκο (4), Σεϊντή και Γιαμούζη (από 2π) μειώνοντας σε 14-8 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Δεν άλλαξε το παραμικρό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το gameplan του Χανδρινού δούλευε στην εντέλεια , καθώς Ρούφας (6π) και Τσάμης (5π0 συνέχισαν το πάρτι στο "βαμμένο", με τους Κύρκη και Κωνσταντίνου (από 2π) να βάζουν τις πινελιές τους συντελόντας σε ένα επιμέρους 15-4, την ώρα που ο 5ος Π.Σ., δυσκολευόταν να βρει το καλάθι (Μπαράκος και Γιαμούζης από 2π), με συνέπεια η διαφορά να εκτοξευτεί ως το 29-12 στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Η διακοπή δεν επηρέασε τον 1ο Π.Σ. Ο Ρούφας μάζευε τα ριμπάουντ σαν..φυστίκια και σκόραρε με άνεση ακόμα 8 πόντους, με τον Πατσίκα να οργανώνει μαεστρικά σημειώνοντας ένα τρίποντο. Για τους "γκρι" οι Σεϊντής (8π) με τον Μπαράκο (4π) προσπάθησαν να μικρύνουν την απόσταση ως το 42-26 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Τα τελευταία δέκα λεπτά οι ομάδες έπαιξαν ελεύθερο κι επιθετικό μπάσκετ προσπαθώντας να προσφέρουν θέαμα. Ο Ρούφας ολοκλήρωσε τη γιορτή ευστοχώντας και σε τριποντάκι προσθέτωντας ακόμα 9 πόντους στο σακούλι του , ο Πατσίκας έβαλε άλλους 5, ενώ Κύρκης και Σοφρωνάς αποθεώθηκαν όταν σημείωσαν τη δική τους συνεισφορά (από ένα καλάθι έκαστος). Στον αντίποδα ο 5ο.Π.Σ. είχε δυνάμεις για να σημείωσει μόνο δύο τρίποντα (Μπαράκος και Κωλέτσης οι δράστες) με τον τελικό να ολοκληρώνεται σε πανηγυρικό κλίμα με το απόλυτα δίκαιο 64-32 !

Τα ομαδικά στατιστικά αποτυπώνουν την παρουσία των ομάδων εντός των γραμμών. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 41-26%, τρίποντα 22-14%, βολές 60-57%) . Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (55-35), μοίρασαν τετραπλάσιες ασίστ (17-4), έκαναν πιο πολλά κλεψίματα (9-6), ενώ υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (8-12).

Mvp : Ποιός άλλος από τον απόλυτο πρωταγωνιστή του μεγάλου τελικού, τον Βασίλη Ρούφα με ένα εκκωφαντικό double twenty  έχοντας 27 πόντους, 21 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λαθάκι και 40  βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ! Καλύτερος για τους ηττημένους ο Γιώργος Σεϊντής που σημειώσε 10 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Κλειδί του αγώνα : To alter ego του Ρούφα κοντά στο καλάθι, ο αλάνθαστος Γιώργος Τσάμης με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασιστ και 5 κλεψίματα.

Που κρίθηκε ο τελικός : Οι νικητές διεθέταν ύψη και παιχνίδι στη ρακέτα που δεν μπόρεσαν ποτέ να ματσάρουν οι αντίπαλοι τους, με αποτέλεσμα να γευτούν το νέκταρ του θριάμβου !

Εύφυμη μνεία : Στο εξαιρετικό κοινό αλλά και το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των αγωνιζομένων και συναδέλφων, κάτι που κυριάρχησε σε όλο το τουρνουά. Ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο !