Σαββάτο απόγευμα στο Γ. Μελισσηνός της Καισαριανής και για το πρώτο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης της ΑΕΠΕ το μετάλλιο στον μικρό τελικό του τουρνουά διεκδίκησαν ο 6ος Πυροσβεστικός Σταθμός και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων , με τη δεύτερη να αποδεικνύεται πολύ "σκληρή" και παρότι αγωνίστηκε με επταμελές ρόστερ κατάφερε να φέρει το χαλκό πίσω στην πόλη των Μεγάρων !

Αρχικά οι ομάδες κινήθηκαν πλάι πλάι. Οι τυπικά γηπεδούχοι στηρίχτηκαν στην τετράδα Παπανικολάου, Κορεντζέλη, Ρομποτή (από 4π) και το τρίποντου του Μάρκου, ενώ οι αντίπαλοι τους , οχυρωμένοι στη ζώνη, ευτύχησαν να δουν τον Ν. Κακαλέτρη να εκκινεί φουριόζος με 11 πόντους και μαζί με τον Βάνα και τον Λ. Κακαλέτρη (από 2π) σκόραραν για το ισόπαλο 15-15 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Δεν άλλαξαν πολλά στη συνέχεια. Οι τύποις φιλοξενούμενοι , παρότι βρέθηκαν στο - 5 από τα τρίποντο του Αγγελάκη και την ενέργεια που πρόσφερε στο παρκέ ο Κορεντζέλης (3π), απάντησαν με σερί 7-0  με τον Βάνα (5π), τον Κακαλέτρη (3π) και τις τρίποντες βόμβες των Βερβερόπουλου και Παινέση προσπερνώντας με 27-29 στη μέση της διαδρομής.

Οι "Οράνιε" άνοιξαν τον ρυθμό μετά τη ανάπαυλα. Ο Λ.Κακαλέτρης (5π) ήταν αποτελεσματικός, ο Βάνας (4π) καθοδηγούσε εν πλήρη διαύγεια, με τους Ν.Κακαλέτρη (3π), Καρούμπη και Βερβερόπουλο να βοηθούν σημαντικά. Στην άλλη πλευρά  ζώνη αποτελούσε άλυτη εξίσωση για τους παίκτες του Σταθόπουλου, και καθώς σκόραραν μόνο οι Παπανικολάου (5π) και Ρομποτής (4π) το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στους εννέα (36-45).

Στην τελική ευθεία οι Μεγαρίτες "πετούσαν" από αυτοπεποίθηση. Παρότι ο 6ος Π.Σ. πίεσε σε όλο το γήπεδο, Βάνας και Στεφάνου άντεξαν την πίεση σπάζοντας το πρες. Η επίθεση ήταν οικογενειακή υπόθεση των Ν. & Λ. Κακαλέτρη (8 και 6 πόντοι αντίστοιχα) με τη διαφορά να φτάνει ως το +15. Στην αντίπερα όχθη αποτελεσματικοί ήταν οι Μανιδάκης (6π) και Αγγελάκης (3), αλλά δεν ήταν αρκετοί, με το τελικό 52-62 να χαρακτηρίζεται καθόλα δίκαιο !

Τα ομαδικά στατιστικά σκιαγραφούν την εικόνα της αναμέτρησης. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (δίποντα 29-53%, τρίποντα 19-20%) πλην των ελεύθερων βολών (57-54%) . Μάζεψαν τα ριμπάουντ (43-49), μοίρασαν τις ίδιες ασίστ (από 13), έκαναν πιο λίγα κλεψίματα (11-8) ενώ υπέπεσαν σε παραπάνω λάθη (12-20).

Mvp : Man of the match του μικρού τελικού ήταν με double twenty o Νίκος Κακαλέτρης έχοντας 24 πόντους, 22 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη. Καλύτερος και διακριθείς για τους ηττημένους με double figures ο Δημήτρης Ρομποτής καταγράφοντας 12 πόντους, 16 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Κλειδί του αγώνα : Ο εξίσου "διπλός" Παναγιώτης Βάνας με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Οι νικητές μπορεί να είχαν περιορισμένο ρόστερ αλλά η άμυνα ζώνης, η υπεροχή τους στα ριμπάουντ και η μαγική εμφάνιση του Κακαλέτρη τους έδωσαν τον πολυπόθητο χαλκό του μεταλλίου !