Για την τέταρτη αγωνιστική της West Atlasleague1 η AirΜπωλ (1-2) με μόλις έξι διαθέσιμους στην αποστολή, υποδέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής τους ισόβαθμους Elitήριους με τους τελευταίους να παίζουν σοβαρά, γρήγορα και αποτελεσματικά καθόλο το σαραντάλεπτο φτάνοντας στο ροζ φύλλο δίχως δυσκολία.

Η αντίσταση των γηπεδούχων κράτησε μόλις τα πρώτ αλεπτά (Κόππολα 4 , Μπιλάλης, Οργίνος και Μουσταφέρης από 2), με τους αντιπάλους τους να ξεφεύγουν χάρη στο ασύλληπτο ντουέτο των Λ. Λαμπρόπουλου (11) και Μπούτου (9)  για το 10-20 των πρώτων δέκα λεπτών.

Δεν άλλαξε το παραμικρό στη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι με θαυμαστή επιθετική πολυφωνία και διατηρώντας γρήγορο τέμπο, με τους Λ. & Π. Λαμπρόπουλο (από 5), παρέα με τους Αγιούμπ και Μπούτο (από 4) αύξησαν τη διαφορά, καθώς απέναντι τους είχαν μόνο τον Μουσταφέρη (6π) με συνέπεια το 22-41 στου δρόμου τα μισά.

Στην επανάληψη οι Elitήριοι , με περισσότερες επιλογές, συντήρησαν την απόσταση που είχαν χάρη στους Ζελμάνοβιτς, Λ.Λαμπρόπουλο (από 6π) και Π.Λαμπρόπουλο (4). Δαλίτσικας (5) και Κόππολα (4) πάλεψαν περισσότερο για την Airμπωλ. Σκορ τρίτης περιόδου 36-58.

Στην τελική ευθεία το παιχνίδι ήταν ένα ασταμάτητο run n gun ! Mουσταφέρης (4) και Παπαδάκης (3) διακρίθηκαν για τους γηπεδούχους, ενώ στον αντίποδα Ζελμάνοβιτς, Λ. Λαμπρόπουλος και Αγιούμπ (από 4 έκαστος) συνέβαλαν στο απόλυτα δίκαιο τελικό 51 - 76.

Tα στατιστικά επιβεβαιώνουν την αγωνιστική παρουσία των ομάδων. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (29-62% δίποντα, 12-21% τρίποντα, 43-50% βολές), πήραν τα ριμπάουντ (34-51), μοίρασαν ασιστ με το τσουβάλι (5-26), ενώ είχαν λιγότερα κλεψίματα (8-5) κι ως εκ τούτου υπέπεσαν σε παραπάνω λάθη (8-18).

Mvp :  Ο αλάνθαστος Ηλίας Μπούτος με double double (12π ,15ρ και 1 ασιστ) ! Πολυτιμότερος για τους ηττημένους χωρίς λάθη ο Τάσος Δαλίτσικας (9π,4ρ και 4 κλεψίματα). .

Κλειδί : Ο βιονικός Λευτέρης Λαμπρόπουλος (26π,3ρ, 2ασ και 2 λάθη).

Που κρίθηκε ο αγώνας : Οι νικητές είχαν πιο πολλές λύσεις και κατέθεσαν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ !