Νίκη και ελπίδες για την είσοδο στα playoff ο Μορφέας!!

 

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της Α2 αναμετρήθηκαν ο Μορφέας με τους Αιθέρες. Με τις δύο ομάδες να έχουν λιγοστές ελπίδες εισόδου στα playoff, αλλά μόνο αυτός που θα κέρδιζε το σημερινό ματς! Ο Μορφέας κατάφερε μετά από ένα ματς που είχε τα σκαμπανεβάσματά του να πάρει την νίκη και να συνεχίζει να ελπίζει! Περιμένει τώρα δώρα από αντιπάλους.  

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε ανταγωνιστικά με τις ομάδες να προσπαθούν να βρουν επιθετικό ρυθμό φτάνοντας στο 11-11. Στο σημείο εκείνο ο Μορφέας έτρεξε ένα 10 σερί και πήρε τα ηνία του αγώνα με τον Λιουδάκη και τον Κρεούζη να είναι οι υπαίτιοι για αυτό. Φτάνοντας τελικά στο 15-23 της πρώτης περιόδου. Από τους Αιθέρες ο Κλιάφας ήταν αυτός που μπήκε στο παρκέ και έδωσε λύσεις στην ομάδα του με 7 πόντους από τους 15.

 

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην δεύτερη περίοδο. Οι ομάδες ξέχασαν το επιθετικό κομμάτι στους πάγκους και ο καλός ρυθμός εξαφανίστηκε από το παρκέ. Οι μεν Αιθέρες κατάφεραν να κάνουν κλεψίματα και να τρέξουν αλλά έχαναν το ένα μετά το άλλο εύκολο καλάθι. Μαζί με τα πολλά τρίποντα που έχασαν δεν κατάφεραν να πλησιάσουν. Από την άλλη και ο Μορφέας των 25 πόντων κατάφερε να βάλει μόλις 8 αφού επιθετικά οι παίχτες δεν μπόρεσαν να αποδώσουν. Κρατώντας όμως το προβάδισμα με ένα +7 και το 24-31.

 

Με την επανέναρξη του αγώνα ο Μορφέας με τον Λιουδάκη να συνεχίζει να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι με τον Φίλο τον Βασιλάτο και τον Ρήγα να επικρατούν στις μάχες της ρακέτας, κατάφεραν να πάνε την διαφορά και πάλι σε διψήφια νούμερα με το 37-48. Για να δούμε ένα Στάθη να παίρνει φωτιά να βάζει 3 σερί τρίποντα και να φέρνει το παιχνίδι στον 46-48 με 7 λεπτά να μένουν για το τέλος. Ο Παντελάκης που έμεινε 40 λεπτά στο παρκέ προσπαθούσε με την πίεση στην μπάλα και τις ασιστ να βοηθήσει αλλά έμεινε από δυνάμεις.

 

Για να φτάσουμε τελικά στην τελική ευθεία. Με τον Μορφέα να καταφέρνει να κρατήσει την ορμή των Αιθέρων, με την εμπειρία της ομάδας να μιλάει στα κρίσιμα σημεία και τις βολές του Λιουδάκη να γέρνουν την πλάστιγγα στην πλευρά τους. Με το σφύριγμα της κόρνας να τους βρίσκει να πανηγυρίζουν το δεύτερο σερί ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 48-53, το οποίο τους δίνει τις ελπίδες να περιμένουν μόνο ένα αποτέλεσμα για να μπούνε στα playoff.

 

 

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Στάθης Τρύφος που με το ντεμαράζ τριπόντων γύρισε το ματς και έδωσε ελπίδες στους Αιθέρες, τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 2/3βολ. 0/1 διπ. 5/9τρ. πήρε 4(0-4)ριμπ. μαζί με 1κλέψιμο και 17eff.

 

MVP: Ο Λιουδάκης πήρε τον τίτλο του MVP φόρτωσε το καλάθι των αντιπάλων με 20 πόντους με 8/11βολ. 3/6διπ. 2/6τρ. 4(4-0)ρ. 3 ασιστ  και 14eff!!!

Παίκτης-Κλειδί: Ο Κρεούζης με τις βολές και μεγάλα σουτ αλλά και τις τοποθετήσεις στα ριμπάουντ βοήθησε τον Μορφέα τελείωσε με 11 πόντους , 11(7-4) ριμπάουντ, 1ασίστ, 1 κλέψιμο και 16eff σε 35 λεπτά αγώνα.

Που κρίθηκε το ματς: Στην σοβαρότητα και την ψυχραιμία που έδειξε ο Μορφέας στα τελευταία κρίσιμα σημεία και παρότι ο Αιθέρας είχε γυρίσει το ματς.