Με νίκη πήγαν να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα οι πρωταθλητές!!

 

Το απόγευμα του Σαββάτου η Ακαδημία ήθελε την νίκη απέναντι στην Havalencia PWC για να κάνει με χαμόγελα την κοπή της πίτας που είχε οργανώσει. Στο παρκέ το έδειξε από το πρώτο δεκάλπετο και έφτασε άκοπα στην επικράτηση με το 60-45.

 

Το παιχνίδι πήρε το δρόμο του από το πρώτο 5λεπτό που το 2-3 μετατράπηκε με σερί 11-0 σε 13-3 για την Ακαδημία με τον Χαριτόπουλο να έχει κέφια και τον Κουτσάφτη να εκτελεί από το τρίποντο. Μαζί και με τον Στεφανέα που μπήκε στην εξίσωση έφτασαν στο 21-9 της περιόδου.

 

Η Havalencia δεν κατάφερε να ωρει τις λύσεις ούτε στην δεύτερη περίοδο με τον Λουλούδη και τον Φιλιππόπουλο να προσπαθούν αλλά χωρίς συμπαραστάτες. Το αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να φτάσει στους 15 πόντους με τα τρίποντα τον Τζουρτό και Κουτσάφτη, για το 35-20 του ημιχρόνου.

 

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τρίτη περίοδο με την Ακαδημία να φτάνει την διαφορά στο +21 και το 51-30. Η άμυνα των πρωταθλητών ήταν πολύ καλή με παθητικό μόλις τους 30πόντους ήταν ο βασικό λόγος να είναι εύκολο το απόγευμα. Ο άλλος λόγος ήταν ο πλουραλισμός στην επίθεση με τον Στεφανέα τον Χαριτόπουλο και με τους Καλφαγιάννη και Λεβαδίτη τελείωσαν τον αγώνα για την ομάδα τους.

 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το μόνο που η PWC κατάφερε να κερδίσει το επιμέρους σκορ και να μειώσει στο τελικό -15 και το 60-45.

 

Με τον Λουλούδη να ξεχωρίζει αλλά να είναι μόνος του για τους ηττημένους με 13 πόντους  0/1βολ. 5/7διπ. 1/7τρ. 5ριμ.(3-2), 1ασιστ, 1κλ. και 9eff.

 

MVP: Ο Στεφανέας κέρδισε τον τίτλο του MVP καθώς τελείωσε το ματς σε μόλις 18 λεπτά με 9 πόντους 3/7δ. 1/1τρ. 9ρ.(8-1) 1κλ. και 14eff!!!

Παίκτης-Κλειδί: Ο Χαριτόπουλος που εκτέλεσε και οργάνωσε για την Ακαδημία με 10πόντους 5 ριμπάουντ και 5 ασιστ και 2 κλεψίματα σε μόλις 20 λεπτά αγώνα.

Που κρίθηκε το ματς: Στην εμπειρία των δύο ομάδων και τον μεγάλο πλουραλισμό της Ακαδημίας αλλά και στην διαφορά στο ποσοστό του τριπόντου.