Στο «ΟΑΚΑ» οι All Star Survivors, επικράτησαν με 66-53 των FBC και παραμένουν στο κυνήγι της κορυφής, στην Atlas League 2 (Βορράς 2), μετά και το πέρας της 12ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μέσα από την εξαιρετική της άμυνα, ευτύχισαν να πάρουν από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα. 

Με κύριους εκφραστές τις επιθέσεις τους αδερφούς Κυριακίδη, Ανέστη και Νίκο, οι Survivors τελείωσαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 14-11.

Ο τραυματισμός όμως του Νίκου Κυριακίδη (4π 2ρ) στο όγδοο λεπτό του αγώνα, αποτέλεσε το μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα για τους «All Star».

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι FBC «σίγησαν». Οι φιλοξενούμενοι πήραν μεμονωμένα κάποια καλάθια από Φιλλιπή (7π 11ρ 5ασ 3κλ), Μπανταβάνη (15π 10ρ 2ασ) και με τους «Survivors» να συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο αγώνα, η διαφορά πήγε σε διψήφια νούμερα, με το πρώτο μέρος να τελειώνει με σκορ 35-21.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακρίβος τελείωσε το πρώτο. Άμυνα που σπάει κόκκαλα από τους γηπεδούχους και η διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς. Εντωμεταξύ ο Ανέστης Κυριακίδης (34π 7/11β 6/10δ 5/9τρ) έβλεπε την μπασκέτα… σαν βαρέλι, με τον γκαρντ των «Survivors», να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. 

Με την είσοδο του Παρτσινέβελου (9π 10ρ) στο παρκέ για δεύτερη φορά, οι «φίλοι», έβγαλαν μία μικρή αντίδραση μέσα από την άμυνά τους και ορισμένες ανανεώσεις επιθέσεων από τον ψηλό της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά το μοναδικό που κατάφεραν να κάνουν ήταν να ρίξουν τη διαφορά. Η τρίτη περίοδος τελείωσε με σκορ 55-39 και ο νικητής έμοιαζε ήδη πως είχε δρομολογηθεί.

Ίδια εικόνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Κυριακίδη να συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς και από τα μίσα του προηγούμενου δεκάλεπτου και μετά να έχει βρει στήριγμα στον Τάσο «τριποντέρ» Κουμπή, που πέτυχε συνολικά 19 πόντους με 6/13 σουτ τριών πόντων.

Το τελικό (66-53) βρίσκει τους «Survivors» να εξακολουθούν να κυνηγούν τους Kleious Warriors, ενώ οι FBC ευελπιστούν σε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο που θα τους ανεβάσει πιο ψηλά στα στρώματα της βαθμολογίας, από την 10η θέση που βρίσκονται τώρα.

MVP: Δεν χωρά καμία αμφιβολία, ο Ανέστης Κυριακίδης «φόρεσε» τα παπούτσια και του αδερφού του Νίκου, μετά τον άτυχο τραυματισμό του τελευταίου και οδήγησε με τρομερά νούμερα τους All Star Survivors στην δέκατη νίκη τους. Πέτυχε 34 πόντους, μάζεψε εφτά ριμπάουντ και έδωσε δύο ασίστ, συγκεντρώνοντας 29 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. 

Παίκτης κλειδί: Ο Τάσος Κουμπής ήταν μία πραγματική απειλή από μακριά για τους νικητές. Οι 19 πόντοι που έβαλε, προήλθαν κυρίως από μακρινά σουτ (6/13τρ), ενώ «κατέβασε» τρία ριμπάουντ, πραγματοποιώντας και ένα κλέψιμο, για κανένα λάθος. Συγκέντρωσε +12 στην αξιολόγηση.

 Που κρίθηκε το ματς: Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανείς, με τους FBC να έχουν και λιγότερες λύσεις από τον πάγκο. Οι Survivors αρχής γενομένης από το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισαν να χτίζουν διψήφια διαφορά και δεν «κοίταξαν» ποτέ ξανά πίσω στην αναμέτρηση.