Η αυλαία της έκτης αγωνιστικής της West Atlasleague2 άνοιξε την Πέμπτη το βράδυ στο Sala Sport με την Αμόλα Καλούμπα (4-1) να υποδέχεται τα Μαχίμια (3-2) και μετά από μια σκληρή αναμέτρηση κάνοντας καλύτερο φίνις πήρε το πέμπτο ροζ φύλλο παραμένοντας μια ανάσα από την κορυφή.

Οι ομάδες συμβάδισαν τα πρώτα λεπτά παίζοντας αμφότερες ζώνη κι εστιάζοντας κυρίως στα μετόπισθεν. Κατσούρας (με 6) και Παλίλης (6) ήταν οι δραστήριοι των γηπεδούχων, ενώ οι αντίπαλοι τους στηρίχτηκαν στους Λαμπριανίδη, Καζαντζίδη (από 4) και Νερομυλιώτη (3), για το 14-13 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι "Καλούμπες" με τον Κατσούρα να δείχνει συνεπής στο ραντεβού του με το καλάθι (8 ακόμα πόντοι) και με καλή άμυνα έτρεξαν ένα επιμέρους 11-5 και παρά την προσπάθεια του Συρίγου (3π),  προηγήθηκαν με 29-22 στου δρόμου τα μισά.

Το άγχος και το αμυντικό παιχνίδι κυριάρχησαν μετά την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν με τους Συρίγο (5) και Καζαντζίδη (3π) φτάνοντας ως τον πόντο, αλλά το τρίποντο του Παλίλη δεν τους άφησε να προσπεράσουν, με τον δείκτη του σκορ να είναι στο 35-32 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία είχαμε αλλαγή σκηνικού ! Οι Αμόλα Καλούμπα αρχικά με τα τρίποντα των Κατσούδα (5) και Χαλακατέβα  απέκτησαν διψήφια διαφορά (43-32). Ο Κρικέλης κάλεσε time out και μετά απ' αυτό τα Μαχίμια προσπάθησαν να επιστρέψουν με τους Συρίγο και Ζώϊνα (από 3π) μειώνοντας στους 4 (45-41). Ο Κοντογιαννάκης όμως (4π) δεν τους επέτρεψε να γίνουν πιο απειλητικοί,  με το τελικό 51-41 να χαρακτηρίζεται δίκαιο !

Η ομαδική στατιστική αναπαριστά τα συμβάντα της αναμέτρησης. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (39-19%) και βολές (57-56%) παρά τρίποντα (20-21%). Πήραν τα ίδια ριμπάουντ (από 43), μοίρασαν παραπάνω τελικές πάσες (13-8), έκλεψαν περισσότερες μπάλες (11-8) κι είχαν πιο πολλά λάθη (18-15).

Mvp : Ο εκρηκτικός Αλέξης Κατσούρας που είχε 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα , 2 κοψίματα και 2 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους ο εξίσου ο Μάνος Νερομυλιώτης, με 4 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος.

Κλειδί : Ο γεμάτος ενέργεια και αλάνθαστος Αλέκος Ασημακόπουλος με 3 πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε ο αγώνας : Στην καλύτερη διαχείριση των νικητών στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.