Για την 14η αγωνιστική της West Atlasleague 2 οι Anarxoi Pistols (8-5) φιλοξένησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Ίλιον τους ισόβαθμους τους DE TRΟI BISONS με τους δεύτερους να παίρνουν μια ...χορταστική ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο μετά από μια ισοπεδωτική εμφάνιση !

Τα πράγματα φάνηκαν απ' την αρχή. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης με την τριάδα Δ.Ζαχαρίου , Αλέξη (από 5π) και Σιαρέ (4) που ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για το τρομερό 2-14 (μόνο ο Γιατράς σκόραρε για τους αντιπάλους τους) των πρώτων δέκα λεπτών.

Ο ...μονόλογος συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Με τον Αλέξη πρώτο βιολί (12π) και τους Μπουλουτσίκο (4) και Σιαρέ (3) οι "Βίσωνες" έφτασαν ως το +30 χάρη και στην αμυντική τους διάθεση που ... αφόπλισε τα πιστόλια των Άναρχων (μόλις 8 πόντοι σε αυτό το διάστημα, Γιατράς 4). με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 10-38.

Δεν άλλαξε το παραμικρό μετά τη διακοπή. Η αρμάδα των Ζαχαρίου με πρωταγωνιστές τους Αλεξανδρή (7) και Τερζή (4) διεύρυνε την απόσταση ως το +40. Οι Anarxoi μείωσαν κάπως με το τρίποντο του Κουμπούρου και τις ενέργειες των Μυκονιάτη, Πλατή, Γιατρά και Τσακίρη (από 2π) ως το 21-57 στο τριαντάλεπτο.

Το απολύτως ελεύθερο μπάσκετ κυριάρχησε και στην τελική ευθεία. Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Πλατής, Γιατράς (από 6π) και Τσακίρης (4), ενώ για τους DE TROI ο Αλέξης (7) με τον Τερζή (4) συνέβαλαν στο ευρύ τελικό 39-76 !

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Οι νικητές εκτέλεσαν πολύ καλύτερα (δίποντα 38-52%, τρίποντα 6-29%, βολές 0-59%). Υστέρησαν λίγο στα ριμπάουντ (43-41), μοίρασαν τριπλάσιες τελικές πάσες (7-21), έκλεψαν πιο πολλές μπάλες (6-11) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (14-10).

MVP της αναμέτρησης και πρώτος σκόρερ ο Κώστας Αλέξης με 26 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και τρία λάθη. για τους ηττημένους προσπάθησε περισσότερο ο Νίκος Τσακίρης έχοντας 6 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ κι ένα λάθος.

Κλειδί της αναμέτρησης ο θεαματικός Βασίλης Τερζής με 8 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη.

Το ματς κρίθηκε από τα πρώτα λεπτά, με τους νικητές να δείχνουν από νωρίς τα "δόντια" τους.