Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», οι Απροσάρμοστοι αντιμετώπισαν τους Milfwaukee για τη 19η αγωνιστική, της Atlas League 2 (Ανατολή), με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 60-58, σε ένα παιχνίδι με συναρπαστικό φινάλε.

Οι Απροσάρμοστοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με τέσσερις πόντους του Αψερίδη και τρεις από τον Μητράκο, προηγήθηκαν με 7-0. Ο Β. Κουτσόπουλος πέτυχε το πρώτο καλάθι για τους «πράσινους» στα μισά του δεκαλέπτου (7-2), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε «τρίποντη καταιγίδα» και για τις δύο ομάδες, με τους Βαξεβιανίδη και Β. Κουτσόπουλο για τους «Milf» και οι Αψερίδη και Μητράκο για τους Απροσάρμοστους (15-8). Στο τέλος της πρώτης περιόδου, ο Βαξεβανίδης πέτυχε τέσσερις αναπάντητους πόντους, για το 15-14.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Καραγιάννης, με σουτ έξω από τα 6.75, έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στα «ελάφια» (15-17). Η διαφορά μάλιστα έφτασε στο +6 (15-21), μέχρι που ανέλαβε δράση ο Σαχινίδης, πέτυχε τέσσερις γρήγορους πόντους και μείωσε σε 19-21. Τελικά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στους πάγκους του για την ανάπαυλα, με σκορ 26-28.

Το Β΄μέρος ξεκίνησε με έξι πόντους του Σωτηρίου για τους Απροσάρμοστους (32-30) και με τον Βαξεβανίδη να ευστοχεί από τα 8 μέτρα για τους Milfwaukee (32-33). Οι γηπεδούχοι, ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμα μετά από καλάθι του Κανδήλα, με τον Μητράκο στη συνέχεια, να «παίρνει το όπλο του» και να σκοράρει από μακρινή απόσταση για το 37-33. Οι «πράσινοι» είχαν και πάλι άμεση απάντηση και ισοφάρισαν στους 37 πόντους και παρότι ο Αψερίδης πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους για το 42-37, έφεραν εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα με καλάθι από τον Β. Κουτσόπουλο και τρίποντο του Βαξεβανίδη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την τελευταία περίοδο με τους Απροσάρμοστους να έχουν την ελάχιστη δυνατή διαφορά (43-42), όμως ένα τρίποντο από τον Γαζή, τους έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων. Ο Σωτηρίου, έδωσε και πάλι προβάδισμα επτά πόντων (53-46), ο Τσαγγαράς μείωσε σε 53-48 και κάπου εκεί ο Σαχινίδης ανέλαβε δράση. Με μία βολή και επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του ιδίου μετά τη χαμένη δεύτερη και δυνατό πάτημα και δύο ακόμα πόντοι για την ομάδα του, στην ακριβώς επόμενη επίθεση… διαμόρφωσε το σκορ σε 58-51 (ενδιάμεσα σκόραρε ο Χαρίσης για τρεις). Με 1:05 να απομένουν, ο Κανδήλας χρεώθηκε φλόπινγκ, ο Βαξεβανίδης ευστόχησε στη βολή και μετά την επαναφορά, ο Τσαγγαράς σκόραρε τρίποντο, μειώνοντας σε 60-55. Τα «ελάφια» έκαν γρήγορο φάουλ στον Σαχινίδη, ο οποίος αστόχησε και στις δύο ελεύθερες βολές, με τον Βαξεβανίδη στη συνέχεια με σουτ από τα 6.75 να βάζει «φωτια στο παιχνίδι» (60-58), 0:32 πριν τη λήξη. Οι Απροσάρμοστοι τελικά, πήραν ένα σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα, παρότι αστόχησαν στην τελευταία τους επίθεση… ο Καραγιάννης, έχασε την ευκαιρία να «κλέψει» την νίκη για την ομάδα του, με ελεύθερο σουτ τριών πόντων από τη γωνία.

MVP: Ο Σωτήρης Σωτηρίου πραγματοποίησε double-double, με έντεκα πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ ακόμα μοίρασε τρεις ασίστ και 4! τάπες.

Παίκτης κλειδί: Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιάννη Αψερίδη, με 16 πόντους, έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ και τρία κλεψίματα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κώστας Βαξεβανίδης με 21 πόντους, δέκα ριμπάουντ, δύο ασίστ και δύο κλεψίματα.

Που κρίθηκε το ματς: Ο Γιάννης Καραγιάννης είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά δεν βρήκε στόχο στο τελευταίο σουτ του αγώνα. Οι Απροσάρμοστοι, εκμεταλλεύτηκαν την δυναμική τους κοντά στο καλάθι, την ίδια ώρα που οι αντίπαλοί τους έιχαν σημαντικές ελλείψεις εκεί και έφτασαν στην τελική επικράτηση.