Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», της Καισαριανής, οι Απροσάρμοστοι αντιμετώπισαν τη Voskonia στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής για την Atlas League 2 (Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 62-56, σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο φινάλε της.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 6-0, μετά από καλάθια των Αγγελομάτη, Κανδήλα και Σωτηρίου. Οι πρώτοι πόντοι για τους «ταύρους» ήρθαν από τον Ταγκούλη (6-2) και λίγο αργότερα μείωσαν κι άλλο (8-7) με τον Μαστρογιάννη. Το δεκάλεπτο όμως «άνηκε» στους γηπεδούχους και ολοκληρώθηκε με 20-13, μετά από κλέψιμο και καλάθι του Σαχινίδη στον αιφνιδιασμό.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με καλάθια των Λιάκου και Μανσούρ για τους «κόκκινους», αλλά Σαχινίδης και Στεφανέας απάντησαν άμεσα (24-17). Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τους ρυθμούς τους και με τρίποντο του Μοναστηριώτη και πέντε πόντους του Μαστρογιάννη (ενδιάμεσα σκόραρε ο Στεφανέας), μείωσαν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (26-25). Η ανάπαυλα, ήρθε με το σκορ στο 28-27.

Με την έναρξη το Β΄ μέρους, ο Μικράκης έδωσε το πρώτο προβάδισμα για την ομάδα του (28-29) και μετά το 30-31 του Λιάκου (ενδιάμεσα σκόραρε ο Σολάκης), οι «ισπανοί» δεν βρέθηκαν ποτέ ξανά πίσω στο σκορ. Σουτ έξω από τα 6.25 του Λιάκου ανέβασε τη διαφορά στο +7 (30-37), αλλά Σωτηρίου αρχικά και Σαχινίδης, Κανδύλας στη συνέχεια, μείωσαν σε 36-39. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με δίποντου του Ταγκούλη στην εκπνοή για το 40-45.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ξεκίνησαν με το πόδι… πατημένο στο γκάζι για τη Voskonia, που ανέβασε τη διαφορά μέχρι και τους 13 πόντους (42-55), διάστημα με πρωταγωνιστές τους Μαστρογιάννη και Μοναστηριώτη. Οι Απροσάρμοστοι όμως δεν παραιτήθηκαν, ο Στεφανέας από κοντά, ο Σαχινίδης με τέσσερις συνεχόμενους πόντους και ο Μητροφάνης με δίποντο, «έτρεξαν» ένα 8-0 σερί, «επιστρέφοντας» στην διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα, προϊόν εξαιρετικής άμυνας, κυρίως από τους Λεπτάκη και Στεφανέα που «έστηναν» παγίδες σε όλα τα μήκοι και πλάτοι του γηπέδου.

Με 3:45 να απομένουν στο ρολόι, το παιχνίδι έγινε «μπουρλότο», καθώς μετά από ένταση, που ξεκίνησε από «ξέσπασμα» του Λιάκου μετά από φάουλ που του έκανε ο Μητροφάνης, Λιάκος, Λεπτάκης και Κωστόπουλος πιάστηκαν στα χέρια. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η φασαρία έληξε γρήγορα, αλλά οι τρεις πρωταγωνιστές, αποβλήθηκαν οριστικά από την συνέχεια του αγώνα. Τα νεύρα όμως συνεχίστηκαν και λίγο αργότερα, ήταν η σειρά του Αγγελομάτη να χρεωθεί με Τ. Π μετά από φάουλ που χρεώθηκε και διαμαρτυρία του ιδίου, ενώ το σκορ ήταν στο 53-57. Ο Μαστρογιάννης όμως αρχικά αστόχησε στη βολή από την ποινή και οι 1/2 του Μανσούρ από το φάουλ που είχε κερδίσει, κράτησαν τους Απροσάρμοστους στο κόλπο, πόσο μάλλον δε, μετά από το Αντιαθλητικό φάουλ που χρεώθηκε ο Μικράκης για φάουλ πάνω στον Αγγελόπουλο. Ο παίκτης των γηπεδούχων όμως αστόχησε και στις δύο βολές και παρότι ο Μητροφάνης, μετά την επαναφορά μείωσε σε 56-59, η Voskonia, πλέον, κρατούσε τις τύχες της αναμέτρησεις στα χέρια της. Ο Μαστρογιάννης έβαλε 1/2 βολές μετά από φάουλ για να σταματήσει το χρονόμετρο να «τρέχει», αλλά μετά από  λάθος στην επαναφορά για τους Απροσάρμοστους, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 56-62.

MVP: Ο Νίκος Ταγκούλης πραγματοποίησε double-double με 14 πόντους και έντεκα ριμπάουντ, ενώ ακόμα μέτρησε μία ασίστ, ένα κλέψιμο και μία τάπα.

Παίκτης κλειδί: Ο Ματθαίος Μανσούρ μπορεί να σκόραρε μόλις πέντε πόντους, να μάζεψε έξι ριμπάουντ και να μοίρασε δύο ασίστ, αλλά πραγματοποίησε έξι κλεψίματα και έπαιξε σπουδαίες άμυνες, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά, πως είναι ένας παίκτης με τρομερά deflection.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σωτήρης Σωτηρίου με 12 πόντους, έξι ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και ένα κόψιμο.

Που κρίθηκε το ματς: Η ένταση στο τέλος ανάγκασε τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη και να χάσουν πολλές βολές, με την Voskonia τελικά να επικρατεί χάρη στο προβάδισμα που είχε «χτίσει» στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου.