Μία σπουδαία αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε, το κλειστό «Γ. Μελισσηνός» της Καισαριανής, ανάμεσα σε Απροσάρμοστους και Sun City Drink Team, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με σκορ 75-67, για την Atlas League 2 (Ανατολή).

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο όπως αναμέναμε από την αρχή, παρά τη μεγάλη διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε αρκετα νωθρά και για τους δύο, με το χαμηλό σκορ (14-12) να το αποδεικνύει.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε καλύτερα για τους Απροσάρμοστους, που περίπου στο 8’ «έτρεξαν» ένα μικρό σερί 6-0, το οποίο τους έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (22-18). Ο Τσοπουρίδης όμως, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των «ήλιων», ισοφάρισε γρήγορα σε 22-22 με δύο δικά του δίποντα.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εκ νέου ένα σερί 6-0, με  το οποίο πήγαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της λίγα δεύτερα πριν την ανάπαυλα, αλλά και πάλι ο Τσοπουρίδης έδειξε τις άγριες διαθέσεις του… Τρίποντο για το 28-25, καλή άμυνα στην άλλη πλευρά του παρκε και πάλι σουτ τριών πόντων με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ώστε οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στους πάγκους τους, με το σκορ στο 28-28.

Το πρώτο καλάθι του τρίτου δεκαλέπτου, το πέτυχε ο Σαχινίδης για τους γηπεδούχους, ο οποίος «κινήθηκε σε ρηχά νερά», σε σχέση με τις τελευταίες εντυπωσιακές του εμφανίσεις, όντας αρκετά άστοχος στο παιχνίδι. Στη συνέχεια ήταν η σειρά των Drink να πετύχουν 6 συνεχόμενους πόντους (30-34) και να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Όμως, στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, οι Απροσάρμοστοι «ξέσπασαν» και με όπλο την άμυνά τους, αλλά και τον Αγγελομάτη που βρέθηκε σε σπουδαία επιθετική βραδιά, έχτισαν το προβάδισμα που ουσιαστικά τους χάρισε τη νίκη.

Αρχικά με σερί 8-0 πέρασαν μπροστά με 43-40, προτού ο Αυλόγητος φέρει για λίγο το παιχνίδι ξανά στα ίσα (43-43) με δικό του τρίποντο. Νέο 7-0 για τους Απροσάρμοστους που ολοκληρώθηκε με καλάθι στο φινάλε του δεκαλέπτου από τον Αγγελομάτη και μεγαλύτερο προβάδισμα στον αγώνα (50-43).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά πήγε και σε διψήφια νούμερα, με τους γηπεδούχους να φαντάζουν ολοένα και πιο πολύ ως το φαβορί για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Μία μικρή αντεπίθεση από τους Drink που μείωσαν μέχρι τους 6 (58-52)... έλαβε απάντηση από τον Κανδύλα που πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους, με καλάθι για δύο και τρίποντο «μαχαιριά» με τη λήξη της επίθεσεις για την ομάδα του. Το γκολ-φάουλ του Αρβανίτη (65-59), ήταν η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα για τους φιλοξενούμενους, που αν και πάλεψαν όσο μπορούσαν, δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους Απροσάρμοστους, που παραμένουν πρωτοπόροι στον όμιλο.

MVP: Φοβερός και τρομερός ο Μανώλης Αγγελομάτης, με 26 πόντους (12/15 δίποντα), έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ και όλα αυτά για μόλις ένα λάθος, συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Παίκτης κλειδί: Ο Σωτήρης Σωτηρίου μπορεί να μην σκόραρε όσο μας έχει συνηθίσει, αλλά ήταν για άλλη μία φορά στους διακριθέντες της ομάδας του, συνεισφέροντας σε διάφορους τομείς. Πραγματοποίησε double-double με δέκα πόντους και 15! ριμπάουντ, έκλεψε δύο φορές την μπάλα και έκανε τρία στοπ στους αντιπάλους του, συγκεντρώνοντας 23 EFF. Για τους «ήλιους», ο Τσοπουρίδης έκανε τα πάντα ώστε η ομάδα του να αποφύγει την ήττα, μάταια όμως.Τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους και 18 ριμπάουντ, όντας ο απόλυτος star του αγώνα.

Που κρίθηκε το ματς: Το σερί 7-0 που έκαναν οι Απροσάρμοστοι στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου (50-43), αλλά και οι πέντε πόντοι του Κανδύλα που…έκοψαν τη φόρα των Sun City Drink την ώρα που πλησιάζαν στο σκορ, αποτελούν τα σημεία κλειδιά στον αγώνα.