Για τη φάση των 64 του Atlascup, οι Kavlanta Hawks, αν και δυσκολεύτηκαν για τρία περίπου δεκάλεπτα, επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και επικράτησαν με 77-62 των αξιόμαχων Anarxoi Pistols.

Oι φιλοξενούμενοι, αν και αουτσάιντερ, δεν "μάσησαν", έβγαλαν τα πιστόλια τους και μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι τρέχοντας ένα επιμέρους 5-17, με τον Τσακίρη να έχει 6 πόντους και τον Παύλου να οργανώνει άψογα τις επιθέσεις της ομάδας του. Oι Hawks έψαχναν τα πατήματα τους αλλά δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό στην επίθεση και έτσι έμειναν μόλις στους 10 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (10-21) και καλούνταν από νωρίς να ανατρέψουν διψήφια διαφορά, 

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου ένα καλάθι του Κουμπούρη έφερε το +13 για τους Anarxous που ήταν και το μεγαλύτερο προβάδισμα που απέκτησαν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Τα γεράκια, με αιχμή του δόρατος τον Γεωργομάνο, αλλά και τον Χαλίμο, βρήκαν επιθετικές λύσεις -φτάνοντας στο -5 (28-33) ωστόσο οι Pistols δεν τους άφηναν να πλησιάσουν περαιτέρω. Ο Δημητράκης ήταν αλάνθαστος εντός πεδίας ενώ στο τέλος, ένα buzzer beater του Πλατή διαμόρφωσε το 34-43 στο τέλος του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα, οι Hawks έβγαλαν τα νύχια τους. Με ένα σερί 11-0 (Λαδάς 5 πόντους) γύρισαν τούμπα το παιχνίδι παίρνοντας κεφάλη στο σκορ με 45-43. Οι Pistols φάνηκε να χάνουν τις δυνάμεις τους αλλά δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, μένοντας κοντά στο σκορ (49-49) μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν πια πάρει τα πάνω τους, ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα το οποίο μάλιστα έγινε και διψήφιο (60-50). Το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 60-53.

Oι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν στην τελευταία περίοδο. Έφτασαν στο -5 (62-57) αλλά κάπου εκεί τους τελείωσαν τα σκάγια. Oι Κavlanta Hawks, ως γνήσια αρπακτικά, άρπαξαν την ευκαιρία και ξέφυγαν για τα καλά στο σκορ. Έχτισαν τη διαφορά υπέρ τους και με ένα τρίποντο του -πολύ καλού- Αραβανή έκαναν το 71-58 στα μέσα του δεκαλέπτου, καθαρίζοντας την υπόθεση πρόκριση. Με έξι 6 πόντους του Αραβανή και 4 του Κρομμύδα από την άλλη πλευρά, διαμορφώθηκε το τελικό 77-62.

Player of the Game: Με την απόδοση του ειδικά στην τελευταία περίοδο, ο Μιχάλης Αραβανής κλείδωσε την πρόκριση της ομάδας του έχοντας 12 πόντους με πολύ καλά ποσοστά εντός πεδιάς (2/4 β., 2/2 δ, 2/4 τρ.) 5 ριμπάουντ και 2 ασσίστ

Παίκτης κλειδί: Ο Χαλίμος ήταν πρώτος σκόρερ του ματς με 13 πόντους, έχοντας μάλιστα 4/4 δίποντα

Για τους Anarxous Pistols ξεχώρισε ο "σαραντάλεπτος" Τσακίρης με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασσίστ, 2 κλεψίματα και 15 eff.