Ήταν 12 Γενάρη όταν η Άρτεμις (16-5) είχε νικήσει τους Last Chance (20-1) , στη μια και μοναδική τους ήττα στην κούρσα του πρωταθλήματος της West Atlas League II. Τώρα, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, οι δεύτεροι πήραν θριαμβευτική ρεβάνς, και ετοιμάζονται να βρουν τους Avengers στα playoffs, ενώ οι αντίπαλοι τους , ανάλογα της κατάταξης (δεύτεροι ή τρίτοι, εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι Αμόλα Καλούμπα) θα παίξουν με έναν εκ των De Troi Bisons, Anarxoi Pistols ή Salatoi.

Oι ομάδες απέδωσαν εξίσου καλά στο ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι βασίστηκαν στους Χατζήbill (6π), ΧατζήGeorge (5π) και Μίγκο (3π) , ενώ στην άλλη πλευρά απαντούσαν οι Νικολάου , Ανδρέϊκος (από 6π) και Γ.Νικολόπουλος , για το ισόπαλο 18-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές στη δεύτερη περίοδο με τον Σφογγάρη (12π) να είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής σκοράροντας συνεχόμενα σε λήξεις επιθέσεων και τον Γ. Νικολόπουλο (7π) να συνδράμει καταλυτικά και καθώς έκλεψαν μπάλες , έπαιξανμ το γνωστό τους παιχνίδι με γρήγορο τρανζίσιον αποκτώντας διψήφια διαφορά. Στον αντίποδα σκόραραν οι Παππάς, Κωνσταντίνου, Βήχος και Ελευθεράκης (από 2π έκαστος), με το σκορ να διαμορφώνεται σε 27-43 στη μέση της διαδρομής.

Δεν άλλαξε κάτι μετά την ανάπαυλα. Οι Last Chance συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τους Π.Νικολόπουλο, Μιχαλακάκο, Ανδρέϊκο (από 4π) , Νικολάου και Σφογγάρη (από 3π) να τρέχουν το γήπεδο σε κάθε ευκαιρία, ενώ για την Άρτεμι απαντήσεις έδινε περιστασιακά ο Κωνσταντίνου (6π). ΣΚορ τρίτης περιόδου 41-63.

Ο ελεύθερος ρυθμός και το γρήγορο μπάσκετ ήταν τα χαρακτηριστικά και του τελευταίου δεκαλέπτου, καθώς η μοίρα του παιχνιδιού είχε ήδη καθοριστεί. Ο Κουσούλης με το που έβαλε το πρώτο τρίποντο σταμάτησε στα...4 (12π) με τους Γ.Νικολόπουλο (5) και Ανδρέϊκο (4) να συμπληρώνουν τη λίστα των σκόρερ των "κόκκινων" ενώ Ελευθεράκης (8π) και Μίγκος (3π) συνέβαλαν στο δίκαιο τελικό 56-84 μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα !

Οι Last Chance σήμαναν την αντεπίθεση τους μετά την ανάπαυλα. Βελτίωσαν την άμυνα τους και περιόρισαν την Άρτεμη σε μόλις 8 πόντους (Διονυσόπουλος 4), ενώ μπροστά οι Σκυλίδης (5), Σφογκάρης (4), Ανδρέϊκος και Π.Νικολόπουλος (από 3) μείωσαν ως τον πόντο, όμως παρόλα αυτά οι αντίπαλοι τους κράτησαν το προβάδισμα με 48-51 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Τα τελευταία δέκα λεπτά είδαμε μάχη κατοχή με κατοχή, με τη διαφορά να μην ξεπερνά τους 6 πόντους. Η αρμάδα του Γιαννακόπουλου κράτησε διαρκώς την πρωτοπορία, με τους Κωνσταντίνου (6), Χατζήbill (5) & Διονυσόπουλο (3), ενώ Ανδρέϊκος και Π.Νικολόπουλος (από 5π) κρατούσαν σε απόστασεις ανάσας τους Last Chance, δίχως όμως αυτό να είναι αρκετό, καθώς οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν καλύτερα τις κρίσιμες λεπτομέρειες και έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη με το τελικό 61-66 !

Στα ομαδικά στατιστικά, οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 39-53%, τρίποντα 27-32%, βολές 40-62%). Πήραν τα ριμπάουντ (33-47), έδωσαν παραπάνω ασίστ (15-22), έκλεψαν πιο πολλές μπάλες (5-8) και είχαν περισσότερα μπλοκ (0-3) και λιγότερα λάθη (12-9).

Mvp :  Ο Γιώργος Νικολόπουλος που σημείωσε 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 μπλοκ και 2 λάθη.  Καλύτερος για τους ηττημένους ο Βασίλης Κωνσταντίνου με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Κλειδί : Με το απίθανο δεύτερο δεκάλεπτο ο αλάνθαστος Κώστας Σφογγάρης έχοντας 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 3 κλεψίματα.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Οι νικητές μετά το πρώτο δεκάλεπτο επέβαλλαν το ρυθμό τους και δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία. Εύφημο μνεία στο εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των δύο ομάδων, με την "αδελφοποίηση" τους να αποτελεί το κλου της βραδιάς !