ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ATHENIAN WARRIORS!

 

Τρομερός και φανταστικός ήταν ο αγώνας ανάμεσα σε Athenian Warriors και Σφεντόνα το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α2 για το group 1. Οι 2 ομάδες έπαιξαν όμορφο και σκληρό μπάσκετ. Τα έδωσαν όλα μέσα στο γήπεδο και προσπάθησαν για το καλύτερο. 52-51 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα με τους γηπεδούχους να κλέβουν την νίκη στο τελευταίο λεπτό!

Πολύ καλά ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι στο 1ο δεκάλεπτο δημιουργώντας μια διαφορά 11 πόντων. Η Σφεντόνα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και την αστοχία των Warriors. Σκόραρε στο ανοιχτό γήπεδο και έπαιξε πολύ καλή άμυνα. Κουπί επιθετικά τράβηξαν οι Τσιβίογλου και Τσαφαντάκης. Για τους Warriors κανείς δεν ήταν καλός επιθετικά με τον Λούβαρη να ξεχώριζει λίγο.

Το πόδι στο γκάζι πάτησαν οι «πολεμιστές» στην 2η περίοδο της αναμέτρησης. Βρήκαν ρυθμό, συνέχισαν να παίζουν σκληρά αμυντικά, ενώ επιθετικά φαίνεται να είχαν καθαρό πλάνο. 20-14 ήταν το σκορ του δεκάλεπτου με την διαφορά να πέφτει από τους 11 στους 5 πόντους. Συγκινητικός ήταν ο Δημητρακόπουλος για τους γηπεδούχους, όπως σημαντικός ήταν και ο Κατσανάκης. Την διαφορά κράτησε ζωντανή ο τρομερός Μπακαλέξης.

Το -5 σε +2 μετέτρεψαν οι «πολεμιστές» στο 3ο δεκάλεπτο. Έπαιξαν ορθά αμυντικά, με τους Κατσανάκη και Λούβαρη να ηγούνται επιθετικά. Για την Σφεντόνα θετικός ήταν οι Τσιβίογλου που απέτρεψε την δημιουργία μεγαλύτερης διαφοράς. 40-38 ήταν το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η 4η περίοδος ήταν χάρμα οφθαλμού, καθώς οι 2 ομάδες έπαιξαν καταπληκτικά και με πολύ πάθος, κάτι το οποίο φάνηκε. Η Σφεντόνα μπορεί να ήταν πίσω στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, αλλά με Τσιβίογλου και Μπακαλέξη κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με πολύ λίγο χρόνο να απομένει. Εκεί ήταν που μίλησε ο Λούβαρης που πέτυχε 1 πολύ σημαντικό καλάθι, έκλεψε την μπάλα στην ακριβώς επόμενη φάση και σφράγισε την νίκη-ανατροπή για την ομάδα του με σκορ 52-51!

Mvp του αγώνα ήταν ο Α. Κατσανάκης με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ (5-1), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 29 λεπτά συμμετοχής. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κ. Τσιβίογλου με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ (6-3), 1 ασίστ και 1 λάθος σε 33 λεπτά αγώνα.

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Κ. Λούβαρης με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ (9-1), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 31 λεπτά.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην κυριολεξία στο τελευταίο λεπτό, όπου ο Λούβαρης έβαλε το καλάθι και στην συνέχεια έκλεψε την μπάλα!