Το Risko ήταν ο μεγάλος νικητής του ημιτελικού του Atlas Cup απέναντι στην Παρτουζάν το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ . Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά πήρε διαφορά που δεν απώλεσε ως και το τέλος και πλέον θα ανιτμετωπίσει τους Κλειούς Warriors το βράδυ της Κυριακής στην Καισαριανή με έπαθλο την πρώτη κούπα της σεζόν που η διοργάνωση κλείνει μια δεκαετία !

Οι τύποις φιλουξενούμενοι του Risko ξεκίνησαν αρκετά καλά με τον Φλέγκα (5π) να σκοράρει και τον Μπονάτσο να σημειώνει ένα τρίποντο για να προηγηθούν με 6-14. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο αντέδρασαν και με σερί 8-0 με τους Γιαννούδη, Πανούσκο (από 4π) και τον Κωστούλα (3π) ισορρόπησαν ισοφαρίζοντας σε 14-14 στην εκπνοή της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες του Χατζηκυριάκου ξεκίνησαν τις βολές κατά ριπάς από τα 6.75 στη δεύτερη περίοδο. Πούρος και Μεσεδάκης είχαν από δύο τρίποντα και ο Φλέγκας πρόσθεσε και αυτός ακόμα έξι πόντους για να φτάσουν στο +9. Παπανικολάου με τέσσερις κι ένα τρίποντο από τον Δούρο ήταν οι διακριθέντες των Παρτουζάνων σε αυτό το διάστημα καθώς δυσκολεύτηκαν στο σκοράρισμα και ως εκ τούτου έμειναν πίσω με 25-32 στο ημίχρονο.

Μια από τα ίδια ήταν το ματς και μετά τη διακοπή. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να πλησιάσουν με τους Δημητρόπουλο (7) και Γιαννούδη (4) μειώνοντας σε 39-43, όμως ο Πούρος που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του με επτά πόντους και οι Μεσεδάκης (4) και Κάρμας (ένα τρίποντο) έβαλαν διψήφιο πρόσημο στη διαφορά (39-50) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελική ευθεία το Risko κυριάρχησε. Ο Θεοδώρου πήρε μπρος έξω από την περίμετρο και με δύο τρίποντα εκτόξευσε την απόσταση στο +16. Με τον ίδιο τρόπο Δημητρόπουλος (6) και Θεοδωρόπουλος (3) προσπάθησαν να  απειλήσουν για την παρέα του Κρητικού, όως ο φύλακας - άγγελος Πούρος με οκτώ πόντους δεν επέτρεψε το παραμικρό ! Η διαφορά δεν κατέβηκε ποτέ ξανά κάτω από τους δέκα , με το Risko να κατακτά την πρόκριση απόλυτα δίκαια με το τελικό 59-70 !

ΜVP του ημιτελικού αναδείχθηκε ο Σπύρος Πούρος. Είχε 23 πόντους και ηγετική παρουσία , μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασιστ, έκανε τρία κλεψίματα και υπέπεσε σε δύο λάθη. για την Partouzan ξεχώρισε ο Τζίμης Δημητρόπουλος με 13 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασιστ και ένα λάθος.

Παίκτης κλειδί ήταν ο Λάμπρος Φλέγκας σκοράροντας 13 πόντους. Είχε επίσης 6 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές είχαν συνολικά καλύτερη διαχείριση, λιγότερο άγχος και όντας καλύτεροι επιθετικά πήραν δίκαια την πρόκριση για το μεγάλο τελικό.