Παρά τις σημαντικές ελλείψεις που είχε, ο Οιωνός Celtics επικράτησε εύκολα των Αμόλα Καλούμπα στο ΟΑΚΑ με 88-44 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ο Οιωνός, ήταν στα… σημεία καλύτερος και έκλεισε την περίοδο στο συν 6, 17-11. Ο Κουναλάκης είχε 8 πόντους, ενώ ο Σπύρου 4. Για τους τυπικά γηπεδούχους, 6 πόντους σημείωσε ο Κατσούρας. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε ριζικά. Η ομάδα του Ζαφειρόπουλου, ήταν τρομερή σε άμυνα και επίθεση και με ένα επιμέρους 20-2 σερί, έκλεισε την διαφορά στους 24, 37-13. Τα ηνία στο σκοράρισμα, ανέλαβε ο Χατζημωράκης, που έβαλε 7 πόντους σε αυτό το σημείο. Για τους Αμόλα Καλούμπα, το μοναδικό δίποντο σημείωσε ο Μπρίφας. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Οιωνός Celtics, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Κουναλάκης, Χατζημωράκης και Σαμπάνης σκόραραν κατά ριπάς, με την ομάδα από την Καισαριάνη να τρέχει ένα επιμέρους 22-8, να στέλνει την διαφορά στους 28, 59-21 και επί της ουσίας να τελειώνει το παιχνίδι. Για τους τυπικά γηπεδούχους, από 2 έβαλαν οι Χαλιλόπουλος, Πρέκας, Μπρίφας και Χαλακατέβας. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Οιωνός με την μεγάλη του διαφορά, δοκίμαζε διάφορα πράγματα ενόψει της συνέχειας του Κυπέλλου, αλλά και του πρωταθλήματος. Το τελικό, 88-44 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού, αφού από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, η ομάδα του Ζαφειρόπουλου ήταν καταιγιστική. 

MVP: Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο… τριπλός Μανώλης Κουναλάκης. Τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους (6/8 βολές, 5/11 τρίποντα, 4/5 τρίποντα), μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 10 ασίστ, έκλεψε 5 φορές την μπάλα κι έκανε 2 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ραφαήλ Χαλιλόπουλος με 6 πόντους, 11 ριμπάουντ και 1 λάθος. 

Παίκτης Κλειδί: Ο Τάσος Χατζημωράκης έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση. Είχε 21 πόντους (2/3 βολές, 5/7 δίποντα, 3/11 τρίποντα). Μάζεψε 14 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκλεψε 1 φορά την μπάλα κι έκανε 2 λάθη.