Την παρουσία τους στη δεύτερη φάση του Atlas Cup εξασφάλισαν οι Απροσάρμοστοι, οι οποίοι επικράτησαν 65-55 των High Post. 
Μολονότι το όνομα τους «λέει» άλλα, οι ίδιοι προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα, τον οποίο κατάφεραν να κερδίσουν με «όπλο» την άμυνα τους στο φινάλε.

Οι Απροσάρμοστοι εκμεταλλεύτηκαν την αθλητικότητα τους, έτρεξαν στο τρανζίσιον κι έβαλαν δύσκολα στους αξιόμαχους High Post, οι οποίοι μπήκαν μεν καλύτερα, αλλά δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να διαχειριστούν την κατάσταση στα δύσκολα σημεία.  Τα νέα πρόσωπα (βλ. Κυριακού και Ορφανίδης) άφησαν υποσχέσεις, καθώς είχαν καθοριστική συμμετοχή στη νίκη της ομάδας τους, η οποία δεν ήρθε εύκολα σε ένα αμφίρροπο ματς.

Οι High Post με καλάθι του Μαντάκου προηγήθηκαν 9-6 στο ξεκίνημα κι έδειχναν να πατούν καλύτερα, κάτι που πιστοποίησαν με το γεγονός ότι έκλεισαν προηγούμενοι (18-16) την πρώτη περίοδο, μετά το buzzer beater του Κακομανώλη. 
Οι Απροσάρμοστοι έβγαλαν αντίδραση κι ανέτρεψαν την κατάσταση, καθώς βρέθηκαν στο +3 (29-26), ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Οι High Post, όμως, με καλάθια των Γλύκα και Κοπελιά στον χρόνο που απέμενε πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι (30-29).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Απροσάρμοστοι «έσφιξαν» την άμυνα τους, με αποτέλεσμα να βρίσκουν με μεγαλύτερη ευκολία πόντους στο «ανοικτό» γήπεδο. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, ο Σαχινίδης σκόραρε κι έκανε το 39-32 (25’), ολοκληρώνοντας σερί 8-0. 
Οι High Post επέστρεψαν και με τον Ηρειώτη να σκοράρει μετά από επιθετικό ριμπάουντ ισοφάρισαν σε 39-39 (27’), αλλά οι Απροσάρμοστοι έδειχναν να έχουν «απαντήσεις» σε κάθε πρόβλημα που τους έβαζαν οι αντίπαλοι τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου προηγήθηκαν 47-40 (29’), χωρίς όμως να μπορούν να ξεφύγουν περισσότερο. Αυτό που εν τέλει τους επέτρεψε να το κάνουν και να κερδίσουν με διψήφια διαφορά ήταν η άμυνα, σε συνδυασμό με ορισμένα επιθετικά ριμπάουντ σε καίρια σημεία.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του Ορφανίδη, ο οποίος έκανε το 55-50 (33’), σηματοδοτώντας το επιμέρους 12-5, με το οποίο οι Απροσάρμοστοι «κλείδωσαν» τη νίκη τους.

Player of the Game: Ο Γιώργος Ορφανίδης. Ένα από τα νέα πρόσωπα των νικητών, ο οποίος με το «καλημέρα» έκανε τη διαφορά. Μέτρησε 19 πόντους (6/14 σουτ), 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 34 λεπτά. Από την άλλη, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κακομανώλης με 15 πόντους.

Παίκτης κλειδί: Ο Σωτήρης Σωτηρίου, ο οποίος προσέφερε χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες 9 πόντους, αλλά η μεγαλύτερη συνεισφορά του ήταν τα 11 ριμπάουντ.

Που κρίθηκε: Στην άμυνα που έπαιξαν οι Απροσάρμοστοι στην τελευταία περίοδο, όπου δέχθηκαν μόλις 11 πόντους. Ήταν οι λιγότεροι που έβαλαν οι High Post από κάθε άλλο δεκάλεπτο.