Η Άρτεμις βρήκε τις απαντήσεις στους «σεληνιασμένους» Μπερδεμπέ – Παπαγεωργίου, που είχαν δώσει προβάδισμα 15 πόντων στους Skylarkers στο 26’, και με πρωταγωνιστή τον Νικολόπουλο που ανέβαζε κατακόρυφα τα ποσοστά του στο τέταρτο δεκάλεπτο, έκανε την ανατροπή και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, παίρνοντας και το χειροκρότημα του κόσμου της από την εξέδρα!

Για πρώτο παιχνίδι της σεζόν, η ταχύτητα και η ευστοχία ήταν πολύ… ψηλά και για τις δύο ομάδες, με τους Σκάιλαρκερς να μπαίνουν μπροστά στο δεκάλεπτο (20-25), με τους Παπαγεωργίου και Μπερδεμπέ να τα βάζουν από παντού (συνολικά 22 πόντους ο πρώτος, 29 ο δεύτερος) και να συνεχίζουν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου φτάνοντας το σκορ στο 37-52, έχοντας από πλευράς «φούξια» τους Διονυσόπουλο, Ορέστη και Νικολόπουλο να προσπαθούν να κρατήσουν την ομάδα τους κοντά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Άρτεμις άλλαξε τον τρόπο που αμυνόταν, έκλεισε διαδρόμους, έκανε πιο πολλά φάουλ και από το 26’ και μετά, όπου πήρε ένα κρίσιμο time out, πήρε τα πάνω της, με τους Βήχο, Ορέστη, Μαντέλο να κλείνουν το 30ο λεπτό στο 52-65. Μετά ανέβασε απόδοση ο «Ni Colo» και μαζί με τους Βάγια και Κωστούρο έκαναν ένα 20-0 σερί σε 6 λεπτά για τους τυπικά γηπεδούχους (72-65), που εκμεταλλεύτηκαν και την κούραση των Skylarkers, κρατώντας μέχρι το φινάλε το προβάδισμα (79-71) που έδωσε χαρά στους… οπαδούς στην εξέδρα!

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Νικολόπουλος με 22 πόντους (5/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα), 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ από τους Σκάιλαρκερς ξεχώρισε ο Αλέξανδρος Μπερδεμπές με 29 πόντους, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 μπλοκ.

Παίκτης-κλειδί για τους «φούξια» ήταν ο Παναγιώτης Βήχος, που κέρδισε αρκετές μονομαχίες στις ρακέτες και με τους 14 πόντους του βοήθησε στο να γυρίσει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς κρίθηκε στην πιεστική άμυνα της Αρτέμιδος στο δεύτερο ημίχρονο και στην κούραση των Skylarkers, που δεν προλάβαιναν τον… αέρινο Ni Colo.