Την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Atlas Cup εξασφάλισαν άνετα το βράδυ της Κυριακής στο Μαρούσι οι Bandicoots που υποδέχτηκαν τους Φάδερς .

Το παιχνίδι είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα κατά το πρώτο δεκάλεπτο. Οι τύποις γηπεδούχοι σκόραραν στο ανοιχτό γήπεδο με τον Παλατζίδη (7π), ενώ αι αντίπαλοι τους ακολουθούσαν με τους Διονυσιώτη (5), Λυμπερόπουλο (4) και το τρίποντο του Κωνσταντάτου, με το σκορ να είναι στο 15-12 στο πέρας του.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στη δεύτερη περίοδο. Οι Bandicoots βρήκαν ρυθμό παίρνοντας λύσεις από το σύνολο του ρόστερ (Κωσταβέλης, Παλατζίδης από 4π, Παπαδόπουλος 3, Λασκαράτος, Αντωνίου και Τσουκαλάς από 2) ενώ ταυτόχρονα η άμυνα τους επέτρεψε μόλις 5 πόντους (Γεώργας και Διονυσιώτης από 2), με τη διαφορά να λαμβάνει διψήφια διάσταση (32-17) στη μέση της διαδρομής.

Μετά την ανάπαυλα οι Bandicoots κυριάρχησαν. Με τους Κωσταβέλη (7π) και Παλατζίδη (4π) έφτασαν στο +21, ενώ προς το τέλος της τρίτης περιόδου οι Φάδερς αντέδρασαν, έτρεξαν ένα σερί 9-0 με τον Αχλιόπτα (7π) πρωταγωνιστή και μείωσαν σε 43-31.

Την όποια συζήτηση περί της τύχης της αναμέτρησης την τελείωσαν όμως οι γηπεδούχοι με το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Με σερί 13-2 και μπροστάρηδες τους Τσουκαλά, Παλατζίδη (από 4π) και Λασκαράτο (3) ανέβασαν τη διαφορά άνω των είκοσι πόντων και πανηγύρισαν δίκαια το απόλυτα δίκαιο τελικό 58-34 !

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (δίποντα 46-30%, τρίποντα 16-14%) πλην των βολών (20-57%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (43-34), μοίρασαν πολλαπλάσιες ασιστ (15-4), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (14-6) και είχαν λιγότερα λάθη (13-20).

Mvp : Με double double ο Λευτέρης Κωσταβέλης με 15 πόντους, 15 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος.
Παίκτης-Κλειδί:  Ο Βασίλης Παλατζίδης με 17 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Για τους ηττημένους πιο παραγωγικός ήταν ο Δημήτρης Διονυσιώτης έχοντας 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Που κρίθηκε το ματς: Στην ταχύτητα, τα νιάτα και τα φρέσκα πόδια των νικητών.