Στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Atlas Cup το απόγευμα του Σαββάτου στο Ίλιον η Basxetonia υποδέχτηκε τους Miami Heak με τους δεύτερους να ξεκινούν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα που τους έδωσε την πρόκριση με άνεση.

Οι τύποις φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και με επιμέρους 2-17 ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του παιχνιδιού παρουσιάζοντας πολλούς πρωταγωνιστές (Φ. Δημητρόπουλος, Σπανός από 5 πόντους, Κουφόπουλος 4, Παρπέρης και Γεωργιάδης από ένα τρίποντο) με τους αντιπάλους τους να σκόραρουν μόλις 4 πόντους (Στρατηγόπουλος και Εσφαχανι οι σκόρερς) , για το 4-22 στο πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Δεν άλλαξε το παραμικρό στη συνέχεια. Οι παίκτες του Σωτηρόπουλου διατήρησαν την αμυντική πίεση και τον επιθετικό πλουραλισμό (Αγγελόπουλος και Λαδιάς από 4 πόντους) αυξάνοντας τη διαφορά, ενώ στην αντίπερα όχθη Στρατηγόπουλος, Κασδαναστάσης και Εσφαχάνι σημείωσαν από ένα καλάθι, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι στο 10-36.

Ίδια και απαρράλαχτη η εικόνα και μετά τη διακοπή. Οι Heak με ένα νέο 3-19 έφτασαν στο +42 με τους Λαδιά (10), Κουρούπα (7) και Γεωργιάδη (5), ενώ για τους κιτρινόμαυρους στόχο βρήκαν οι Στρατηγόπουλος (3), Γεωργακόπουλος, Εσφαχάνι και Κολιομίχος (από ένα καλάθι). Σκορ στο τριαντάλεπτο 20-59.

Στην τελική ευθεία οι ομάδες συνέχισαν να δοκιμάζουν σχήματα , με τους Miami να κατεβάζουν το πόδι από το γκάζι (Παλαιολόγος 5π). Ο Λόζος από την άλλη πλευρά βρήκε ρυθμό με 9 πόντους και μαζί με τον Στρατηγόπουλο (4π) συνέβαλαν στο απόλυτα δίκαιο τελικό 35-65.

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 26-43%, τρίποντα 14-30%, βολές 35-75%).. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (36-51), μοίρασαν πολλαπλάσιες ασιστ (5-18), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (4-8), είχαν πιο πολλά μπλοκ (3-5) και λιγότερα λάθη (13-10).

Mvp : Στην πρεμιέρα του ο αλάνθαστος Ραφαήλ Κουρούπας έχοντας 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ και παραλίγο της φάση της αγωνιστικής.
Παίκτης-Κλειδί:  Ο δίχως λάθη Γιώργος Λαδιάς με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Για τους ηττημένους πιο παραγωγικός ήταν με double double ο Γιώργος Στρατηγόπουλος σημειώνοντας 11 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Που κρίθηκε το ματς: Στην ποιότητα , την ταχύτητα και την όρεξη των νικητών.