Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής,οι Bulldogs αντιμετώπισαν τους Davari BC, για τον 1ο γύρο του Atlas Cup, με νικητές τους γηπεδούχους, με σκορ 63-55 στην παράταση (Κ.Δ. 51-51).

Τα «σκυλιά» ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 12-0. Οι Τσούρτος και Λίππας με γκολ-φάουλ, μείωσαν σε 12-5, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με 18-8.

Τα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα ήταν ποιο ισορροπημένα και είχαν κοινό τους, πως κερδήθηκαν από τη φιλοξενούμενη ομάδα. Σημαντική η παρουσία του Τσούρτου στο παρκέ, που οργάνωσε «μαεστρικά» της επιθέσεις των Davari, έχοντας για αντίπαλο δέος τον Αντωνόπουλο, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των «ασπρόμαυρων». Οι ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 32-24.

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στους Davari, που με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τσούρτο και Λίππα που σκόραραν όλους τους πόντους της ομάδας τους και με επιμέρους 17-11, κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά στους δύο (43-41) και να τα «παίξουν» όλα για όλα στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα.

Όπως προμηνυόταν από την εξέλιξη του ματς, έτσι και η τελευταία περίοδος ήταν συναρπαστική. Ένα λεπτό μετά την έναρξή της, ο Τσουρτός ισοφάρισε στους 43 πόντους και το ματς ξεκίνησε και πάλι από την αρχή. Οι Λουλούδης και ο καθοριστικός Μαραμπέας στα τελευταία 15 λεπτα, «έτρεξαν» σερί 8-0 για τους Bulldogs, που προηγήθηκαν με 51-43, δείχνοντας σε εκείνο το σημείο πως κρατούν τις τύχες της αναμέτρησης στα χέρια τους. Οι Davari «αντέδρασαν», πραγματοποίησαν δικό τους 8-0, με τους Λίππα και Γεωργίου Νίκο να είναι ψύχραιμοι την κρίσιμη ώρα από την γραμμή και το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, καθώς, Λουλούδης αρχικά από τους γηπεδούχους και Τσούρτος στη συνέχεια από τους φιλοξενούμενους… απέτυχαν να «κλέψουν» το ματς.

Στην παράταση, οι Bulldogs ήταν ανώτεροι και με περισσότερα αποθέματα ενέργειας, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εμπειρία τους. Μετά το 55-55 που είχε προηγηθεί με καλάθια των Μαραμπέα, Λουλούδη και τέσσερις πόντους του Βρικού… έκαναν σερί 8-0, με κρισιμότερη φάση όλων το έμμεσο τρίποντο του Μαραμπέα για το 63-55, που ήταν και το τελικό σκορ.

MVP: Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος που ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23. Επιπλέον είχε εννιά ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης κλειδί: Ο Γιώργος Μαραμπέας με 19 πόντους, εκ των οποίων οι 11 στην τελευταία περίοδο και την παράταση, έξι ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κώστας Λίππας με 16 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Που κρίθηκε το ματς: Εξαιρετικό παιχνίδι, με συναρπαστικό φινάλε. Μοιρασμένη στατιστική με τους Bulldogs να υπερτερούν στα ριμπάουντ (59-47), που είναι το δυνατό τους σημείο.