Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, ο Φωκιανός αντιμετώπισε τους Anubis BC, για τον 1ο γύρο του Atlas Cup, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με σκορ 76-73, μετά από σπουδαία «μάχη».

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση, προηγήθηκαν με πέντε γρήγορους πόντους του Λιώνη και στου δρόμου τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, βρίσκονταν μπροστά με double-score (14-7), μετά από καλάθι του Σωτηρίου. Ξαφνικά η ροή του ματς άλλαξε και ο Φωκιανός με επιμέρους σκορ 13-2 και με δύο τρίποντα του Μυλιόρδου και ένα του Δημητριάδη, κατάφερε να πάει μπροστά στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου με 20-16.

Με τον τρόπο που τελείωσε η πρώτη περίοδος, δηλαδή τρίποντο του Μυλιόρδου, έτσι ξεκίνησε και η δεύτερη, με τον playmaker των «μπλε» να στέλνει τελικά τέσσερις φορές την μπάλα στο διχτάκι έξω από τα 6.75, σε αυτό το διάστημα και να δίνει προβάδισμα 10 πόντων (43-33) για την ομάδα του, στην ανάπαυλα.

Με την έναρξη του Β΄μέρους, οι Anubis αποφάσισαν να σκληρύνουν την άμυνά τους και μέσα από αυτή βρήκαν ευκαιρίες για «ανοικτό γήπεδο», που τους επέτρεψαν όχι απλά να μειώσουν τη διαφορά αλλά και να ισοφαρίσουν στο τέλος του δεκαλέπτου, με τρίποντο του Φωτούχου.

Τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι.Ο Μιχαλόπουλος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (56-58), ενώ λίγα δεύτερα αργότερα, ο Δημητριάδης χρεώθηκε με φάουλ και με Τεχνική Ποινή για διαμαρτυρία, συμπληρώνοντας 5 ατομικά φάουλ και βλέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο. Το μομέντουμ έδειχνε ξεκάθαρα Anubis που όχι μόνο «επέστρεψαν» από το -10, αλλά, είδαν και έναν παίκτη από την αντίπαλη ομάδα που τους προβλημάτισε να αποβάλλεται. Ο Μυλιόρδος συνέχισε τον χαβά του και  με τρίποντα πέτυχε τους 61ο (61-61) και 64ο (64-62) πόντους της ομάδας του. Ο Μιχαλόπουλος πέτυχε τους εφτά επόμενους για τους Anubis, αλλά ο Τζουρτός είχε τις απαντήσεις στο σκοράρισμα του. Με το σκορ στο 71-73 και το τελευταίο λεπτό να διαδραματίζεται στην Καισαριανή… η ιστορία θα είχε πρωταγωνιστή και θα ήταν ο προφανής. Ο Μυλιόρδος αρχικά, σκόραρε για τρεις, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του (74-73), με τον ίδιο να παραμένει ψύχραιμος από την γραμμη και με εύστοχο ζευγάρι βολών να διαμορφώνει το τελικό 76-73. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ του Θ. Κασβίκη βρήκε στεφάνι.

MVP: Ο Θανάσης Μυλιόρδος με 40 πόντους, τρία ριμπάουντ, πέντε ασίστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης κλειδί: Ο Δημήτρης Τζουρτός πραγματοποίησε double-double με 12 πόντους, 17 ριμπάουντ πέντε ασίστ και δύο κλεψίματα.

Που κρίθηκε το ματς: Η αναμέτρηση κρίθηκε από τον Θανάση Μυλιόρδο που με τους 40 πόντους που σκόραρε, αν ήταν πολιτικό κόμμα θα κέρδιζε την αυτοδυναμία.