Οι Forty Plus μπήκαν στη σεζόν με το γκάζι πατημένο και οι Μακρής, Τραϊφόρος, Αναστασόπουλος ταλαιπώρησαν την άμυνα των Deflections, αφήνοντάς τους εκτός Atlas Cup, συνεχίζοντας στον δεύτερο γύρο με πολύ θετικό «αέρα» και τον Μάνθο Νομικό απόλυτα ευχαριστημένο από την πρεμιέρα της ομάδας του.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε πολύ καλό ρυθμό και οι Deflectons εκμεταλλεύτηκαν τα τρίποντα των Σκοπελίτη, Τσαφαντάκη, Παπακωνσταντίνου παίρνοντας το προβάδισμα στο δεκάλεπτο (18-23), με τους «σαραντάρηδες» να στηρίζονται περισσότερο στους Κατράνη, Τραϊφόρο και Μακρή, γυρίζοντας την κατάσταση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (37-34), με τις βοήθειες και του Δελημάρκου στην επίθεση, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ατυχία να δουν τον πρώτο τους σκόρερ, Σκοπελίτη (είχε ήδη 15 πόντους) να μένει εκτός, λόγω τραυματισμού στο γόνατο στο 13ο λεπτό.

Η απουσία αυτή επηρέασε τον τρόπο παιχνιδιού των Deflections και σε συνδυασμό με την… όχι και πολύ πιεστική άμυνά τους, έφερε μια αλλαγή στη ροή του ματς, αφού οι Forty βρήκαν περισσότερους χώρους, ανέβασαν τη διαφορά και την ψυχολογία τους και στο 30ο ήταν μπροστά με 56-43, κάτι που τους έδωσε «φτερά» στο τελευταίο δεκάλεπτο και έτσι έφτασε η διαφορά στους 19 πόντους, δίνοντας στην ομάδα του Νομικού την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και την αισιοδοξία για καλύτερη πορεία και στο πρωτάθλημα.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Ηλίας Μακρής με19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ από τους Ντιφλέξιονς ξεχώρισε ο Νίκος Πάλλας με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 1 ασίστ.

Παίκτης-κλειδί για τους νικητές ήταν ο Κωνσταντίνος Τραϊφόρος, που με τις γρήγορες κινήσεις του κυρίως στην επίθεση και τα 6/8 δίποντα από τη ρακέτα, ήταν από τους βασικούς λόγους που μεγάλωσε η διαφορά για τους Plus.

Το ματς κρίθηκε στη θέληση και την καλύτερη φυσική κατάσταση των «σαραντάρηδων», οι οποίοι αποκάλυψαν ότι (όντως) έκαναν προπονήσεις το καλοκαίρι και φάνηκαν πιο έτοιμοι από όλες τις πλευρές στην πρεμιέρα.