Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Atlas Cup το βράδυ της Πέμπτης στο Κορυδαλλό οι Greek Bricks φιλοξένησαν τη La Familia και αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι τύποις γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ με τα τρίποντα του Λάζιτς (6) και τους Λιάκα (5) και Μιλάνοβιτς (4), αφήνοντας δίχως σκορ τους αντιπάλους τους για τέσσερα λεπτά. Ωστόσο ο Ιωακειμίδης αντέδρασε με 7 πόντους, όπως και ο Μιχαηλίδης (4π) , για το 20-13 στο πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό και ισορρόπησαν την κατάσταση χάρη στο ντoυέτο Μιχαηλίδη (5) και Ιωακειμίδη (4) πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά, με τον ΜΙλάνοβιτς (4) να κρατά ωστόσο τους Bricks μπροστά με 28-26 στο ημίχρονο.

Μετά τη διακοπή οι Bricks ανέβασαν την πίεση και άρχισαν να αυξάνουν την απόσταση χάρη στον Καρούσο (4π) και τον Τσαούση (3), ενώ η Familia με τους Ιωακειμίδη (6) και Πετρίδη (3) κατάφερε να μείνει σχετικά κοντά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (43-35).

Στην τελική ευθεία τα "τούβλα" ήταν ακόμα καλύτερα. Η πίεση απέδωσε καρπούς, με την ψαλίδα να ανοίγει χάρη στο κουαρτέτο Λάζιτς, Μιλάνοβιτς (από 6π), Δημητρακόπουλο (5) και Τσαούση (4) που με γρήγορο παιχνίδι έφεραν τη διαφορά άνω του +20, με το τελικό 68-45 να είναι δίκαιο.

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (50-37%) και βολές (75-60%) παρά τρίποντα (17-18%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (46-29), μοίρασαν παραπάνω ασιστ (13-4), έκλεψαν περισσότερες μπάλες (7-2) και πιο λίγα λάθη (9-10).

Mvp : Ο αλάνθαστος Μάρκος Μιλάνοβιτς με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.
Παίκτης-Κλειδί:  Με double double ο Παναγιώτης Λιάκας που σημείωσε 11 πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο Χριστόφορος Ιωακειμίδης με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη.

Που κρίθηκε το ματς: Στην ταχύτητα και τα πιο φρέσκα πόδια των νικητών.