Με τον ροκ σταρ Στέφανο Αρβανιτάκη σε οργιώδη κατάσταση οι Heat προκρίθηκαν δια πυρός και σιδήρου στον δεύτερο γύρου του Atlas Cup αντιμετωπίζoντας τους μαχητικούς Pioneers χάρη σε ένα ξέσπασμα τους στα τελευταία λεπτά.

Οι ομάδες μπήκαν στο παρκέ με τσίτα τα γκάζια αποδίδοντας πολύ ωραίο μπάσκετ. Οι τύποις γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι με ένα 9-0 όμως οι αντίπαλοι τους με το ντουέτο Χατζηιγνατίου (12π) και Χαραλαμπόπουλου (8π) αντέδρασαν και ισορρόπησαν την κατάσταση. Ο Αρβανιτάκης ζεστάθηκε από νωρίς (16π με 4 τρίποντα) με το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο (22-22) στα πρώτα δέκα λεπτά .

Οι "Πρωτοπόροι" είχαν ένα απίθανο σερί στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όταν έτρεξαν ένα 15-0 με τους Χατζηιγνατίου (8), Γαρυφάλλου (4) και Πλακά (5) , με τους Heat  στη συνέχεια να απαντούν με επιμέρους 12-4 με τα τρίποντα του Αρβανιτάκη (6), μειώνοντας σε 34-40 στου δρόμου τα μισά.

Το μπρα ντε φερ συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι με τους Θ.Τζιαμτζή (4) και Μανίνα (3) κρατούσαν το προβάδισμα, ωστόσο στην αντίπερα όχθη ο οίστρος του Αρβανιτάκη (8π) και η δύναμη του Τσίτσου (4π) στο ζωγραφιστό έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (50-51) στο τριαντάλεπτο.

Το ντέρμπυ κρατούσε το ενδιαφέρον αμείωτο με τους Pioneers να είναι στο +6 με τον Γαβριηλίδη (5π). Στο τελευταίο όμως πεντάλεπτο μίλησε η άμυνα και η εμπειρία των Heat. O Αρβανιτάκης συνέχισε τα όργια με ακόμα 11 πόντους, παρέα με τον σταθερούς Γιορνταμιλάκη και Τσίτσο (από 4π) συντελώντας σ΄ένα επιμέρους 16-2 που τους έδωσε τη νίκη και την πρόκριση με το τελικό 72-64 !

Η στατιστική αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες των ομάδων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (36-32%) και βολές (73-45%), παρά δίποντα (35-45%). Υστέρησαν λιγάκι στα ριμπάουντ (39-43), μοίρασαν παραπάνω ασιστ (23-14), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (7-4) και υπέπεσαν στα μισά λάθη (6-12).

Mvp : Ποιός άλλος από τoν bomber Στέφανο Αρβανιτάκη με 41 πόντους (9/19 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος.
Παίκτης-Κλειδί:  ο πύργος Θοδωρής Τσίτσος με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο αλάνθαστος Σωτήρης Χατζηιγνατίου με 24 πόντους (5/6 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ.

Που κρίθηκε το ματς: Στην άμυνα των νικητών στο φίνις και φυσικά στη μοναδική παράσταση του Αρβανιτάκη.